Hallands Nyheter

En vecka av högklassig röstcoachn­ing i Varberg

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Den tidigare Hollywoodf­run Margareta Svensson Riggs från Tångaberg håller tillsamman­s med kändis-röstcoache­n och maken Seth Riggs i workshops i Varberg i veckan. Det hela mynnar ut i en show på Västerport­s kök på torsdag.

12 deltagare från olika delar av världen, mellan åldrarna 16 till 69, har i veckan samlats vid Campus Varberg för att delta i ”vocal workshop” tillsamman­s med Margareta Svensson Riggs, 50, och Seth Riggs, 87. Det är sjätte året som kursen hålls i den här formen. På torsdag blir det show med de medverkand­e på Västerport­s kök.

– Vår show kommer vara rolig, underhålla­nde och trivsam med en salig blandning av folk, berättar Margareta.

MARGARETA KOMMER ÄVEN hon att framföra ett par nummer på Västerport­s kök.

– Trots att alla har olika bakgrunder har de som deltar ambitionen att göra det här på riktigt och seriöst, säger Margareta.

Hennes man, Seth Riggs, är en berömd röstcoach som har instruerat bland annat Michael Jackson, Madonna, Stevie Wonder och Christina Aguilera med sin sångteknik. För bara någon dag sedan coachades Michael Bolton.

Efter workshopen reser makarna, tillsamman­s med dottern Samantha, 6 år, till USA. Men de stannar inte speciellt länge. Paret Riggs som har sina baser i Varberg, Stockholm och Los Angeles väljer från och med augusti att landa i Varberg när 6-åriga dottern Samantha ska börja första klass.

– VI ÄLSKAR Varberg, det är fantastisk­t. Vi tycker att Sverige är fantastisk­t och vi väljer det före USA. I vintras provade vi att bo här och arbeta härifrån, och vi arbetar mycket över internet så då behöver man inte vara på samma ställe. Det ska bli jättegött att stanna, och Samantha älskar att vara här, berättar Margaretha.

”Vi tycker att Sverige är fantastisk­t och vi väljer det före USA.”

MARGARETA SVENSSON RIGGS

 ?? Bild: ALAN WEISSMAN PHOTOGRAPH­Y ?? MAKAR OCH KOLLEGOR. Seth Riggs och Margareta Svensson Riggs håller i sångkurs i Varberg hela veckan.
Bild: ALAN WEISSMAN PHOTOGRAPH­Y MAKAR OCH KOLLEGOR. Seth Riggs och Margareta Svensson Riggs håller i sångkurs i Varberg hela veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden