Hallands Nyheter

Ölsugna testade nytt på festivalen

- MARTIN ÖRTEGREN

En trädgård med tio utställare, en stor skara ölintresse­nter och kanonväder. På ölfestival­en i Folkared var det bra tryck.

Årets ölfestival är den andra i ordningen. Philip och Elisabeth Nicholson, som driver puben The Folka Red Fox, är de som ligger bakom eventet.

– Vi har med oss erfarenhet från förra året då vi gjorde två misstag. Vi hade inga bajamajor då vi trodde att folk skulle bevattna åkern men de gjorde de inte. Andra misstaget var att vi hade öppet två dagar. Jag gick som en 90-åring den andra dagen, berättar Philip Nicholson.

Ute i trädgården sitter en trio och fullkomlig­en njuter.

– Vi har provat en stout och en weissbier. Stouten var väldigt mycket lakrits och passar nog bra till skaldjur. Det är fantastisk omgivning. Man sitter under äppelträde­n och dricker öl under en sommarförm­iddag, säger Katarina Järlskog från Göteborg.

– JAG HAR ett genuint ölintresse. Det är väldigt roligt att prova olika öl. Jag är lite nördig och ”reggar” alla öl i mobilen. Jag har nog provat 500 enskilda ipor. Vi hittade det här när vi åkte förbi i höstas, säger Leif Ytterström.

– Skönt att du sa att du var nörd, tillägger partnern Tina Cannerheim som agerar chaufför.

Det är ingen större förlust att hon inte får testa de olika ölen.

– Jag dricker knappt öl, jag gillar mer vin och whisky. Det är ett fantastisk­t initiativ att göra detta, fortsätter hon.

EN AV UTSTÄLLARN­A är Varberg Beerworks.

– Vi bryggde vår första öl i februari. Innan dess var vi hembryggar­e. Vi kom in på ”Bolaget” i maj, säger Mikael Svensson.

– Försäljnin­gssiffror som går bra är kul, men det här är det som är roligast. Här får man höra direkt vad folk tycker och man hoppas att de är ärliga, säger Tobias Sander. Se tv-inslag och fler bilder från ölfestival­en i Folkared på hn.se

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? STORTRIVDE­S. Leif Ytterström, Katarina Järlskog och Tina Cannerheim njöt av dryck, omgivninge­n och sällskapet under äppelträde­t.
Bild: KALLE PETTERSSON STORTRIVDE­S. Leif Ytterström, Katarina Järlskog och Tina Cannerheim njöt av dryck, omgivninge­n och sällskapet under äppelträde­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden