Hallands Nyheter

Wheels & Wings – bästa pizzahelge­n under året

- MARTIN ÖRTEGREN

Wheels & Wings och alla dess besökare genererar rejält klirr i kassan hos många företag.

Ett av dem är pizzerian La Casa, beläget vid rondellen vid Söderbron, där cruisingst­räckan går förbi.

– Vi förbereder med att köpa in mycket mer varor och nu har vi börjat med alkoholtil­lstånd så då får vi tänka på hur mycket öl vi tros sälja. Vi reducerar menyn, från 61 pizzor till max 15 som de kan välja på. Det går fortare att göra pizzorna då, säger Caroline Einarsson, delägare i La Casa, och fortsätter prata om den kommande helgen;

– Det är absolut den bästa helgen på året. Vi säljer minst tre gånger så mycket som vi gör annars. Det är bara att tacka Varberg att vi fick Wings & Wheels. Det är kul att folk kommer till stan, säger hon och ler.

DET ÄR KEBABPIZZA­N som är storsäljar­en både under Wheels & Wings och även i vanliga fall.

– Vi brukar ha erbjudande på en pizza och då är det 80 procent av alla beställnin­gar som tar just den pizzan.

Med årens gång har pizzerian fått rutin på de fullmatade dagarna.

– Vi sätter in all person som kan. På fredag är vi sju och åtta på lördag. Första året fattade man inte vad det innebar riktigt, men nu vet vi bättre. Bland annat delar vi ut nummerlapp­ar så det går lättare och det brukar flyta på.

Circle K på Oktanvägen förbereder sig också inför den hektiska helgen.

– Vi täcker upp med mer varor än vanligt. Det är klart att det kommer en topp i butik på vissa grejer. Det handlar om dryck, korv med bröd och cigaretter. Vi har full styrka. Alla som inte har semester jobbar, vilket innebär sex personer, säger Malin Hjortvall, delägare till Circle K.

MYCKET DRIVMEDEL KOMMER av förståelig­a skäl gå åt under de kommande dagarna.

– Vi har ganska stora tankbilar som kommer varje dag och de har koll på när det behöver fyllas på. Men den här helgen lär de komma lite oftare än vanligt, säger hon.

Förlängda öppettider är också en åtgärd för att tillgodose behovet från cruisingen­s deltagare.

– I vanliga fall stänger vi klockan 22, men sist stängde vi vid tre på natten. Det är upp till oss själva. Vi kör så länge man ser att det är ganska mycket folk.

ÄVEN ICA SKREA Strand rustar för en helg som kommer innebära bra försäljnin­gssiffror.

– Vi laddar på ordentligt med varor, det är att göra. Det är mycket dricka överlag, grill, en hel del färdigmat, snus och cigaretter. Vi bemannar upp lite mer än en vanlig sommarhelg och vi har tänkt till att det kommer bli en stor helg. Försäljnin­gsmässigt ökar det lite, säger Anette Jason, butiksmeda­rbetare.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? DRÖMHELG. Caroline Einarsson, delägare på pizzerian La Casa är minst sagt glad över att Wings&wheels är i Falkenberg. Försäljnin­gen skjuter i höjden.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN DRÖMHELG. Caroline Einarsson, delägare på pizzerian La Casa är minst sagt glad över att Wings&wheels är i Falkenberg. Försäljnin­gen skjuter i höjden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden