Hallands Nyheter

Erik hoppas på ennytändni­ng

FOTBOLL: 21-ÅRIGA MITTFÄLTAR­EN TROR PÅ MER SPELTID I BOIS

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Efter 15 månaders skadeprobl­em har Erik nu vart skadefri och i bra form hela våren. Men speltiden i Falkenberg­s FF har uteblivit och nu har han kritat på för Varbergs Bois.

Med ett halvår kvar på kontraktet i FFF kände han att det kunde vara nyttigt med ett miljöombyt­e. Under onsdagen gjorde han första träningen med nya klubben.

– Det känns lite konstigt att lämna Falkenberg eftersom jag vart där sen jag var 11 år. Men jag kände att det var dags för mig att testa en ny miljö, och det passade bra när detta dök upp, säger Erik Zetterberg.

HAN GENOMFÖRDE FÖRSTA träningen med Bois under onsdagen. Efteråt hade han ont i magen.

– Jag har haft lite problem med underdelen av magen sen jag kom tillbaka från knäskadorn­a förra året. Men det är som det är. Det funkar. Det kändes skönt att få komma igång och spela fotboll igen.

Sex matcher har det blivit för Erik i Superettan med FFF i år, två från start. Konkurrens­en har varit hård så han har förståelse för den uteblivna speltiden.

– Som fotbollssp­elare vill du spela alla matcher. Men vinner laget så kan man inte klaga över att man inte får spela. De som har spelat har gjort det fantastisk­t bra. Efter genrepet mot Häcken i våras så tänkte jag att det kanske släpper för mig i år. Sedan är ju fotboll som det är, ibland spelar du och ibland inte, säger Erik Zetterberg.

INNERMITTF­ÄLTAREN HOPPAS ATT flytten kan ge lite nytändning och mer speltid.

Och på Varbergs Bois tränare Joakim Persson låter det som att det finns chans till spel redan i första matchen efter uppehållet, mot just Falkenberg.

– Vi får väl träna någon gång till, men det är väl inte helt omöjligt. Det är en spelartyp som vi saknar lite grand. Han är klok i uppbyggnad­sfasen, med ett bra öga, bra teknik och första tillslag. Men också en spelare som kan spela utan boll och täcka ytor, säger Joakim Persson.

ERIK SJÄLV TROR att han kan bidra med spelförstå­else, och att han själv gillar att ha mycket boll tror han passar bra in i ett spelande lag som Bois.

– Jag hoppas att jag kan utnyttja de styrkorna de vill att jag ska utnyttja. Sen får jag se vart de vill ha mig, säger Erik Zetterberg.

– Min fysik är inte jättebra just nu i och med att jag inte spelat så många matcher. Men jag har en helt annan mental styrka nu jämfört med innan jag blev skadad. Vad har du för relation till Varbergs Bois sen innan?

– Ingen egentligen. Men min farfar spelade här förr. Han gick också från Falkenberg till Bois.

– Sen har jag ju följt dem en del, och man vet vilka vissa spelare är sen innan. Även fast de ligger långt ned i tabellen så ser det lovande ut spelmässig­t. Jag tror det släpper till hösten, säger han.

 ??  ?? NYTT MATCHSTÄLL. Erik Zetterberg i sitt nya grönsvarta matchställ. Kontraktet han kritat på med Varbergs Bois är på 1,5 år.
NYTT MATCHSTÄLL. Erik Zetterberg i sitt nya grönsvarta matchställ. Kontraktet han kritat på med Varbergs Bois är på 1,5 år.
 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ??
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden