Hallands Nyheter

Torstensso­n cyklade till Paris för välgörenhe­t

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Karin Torstensso­n är hemma i Krogsered igen efter en cykeltur på 125 mil. Målet: Paris och en rejäl summa till Barncancer­fonden.

Karin Torstensso­n och 30 anda hallänning­ar antog utmaningen att cykla till Paris och på vägen samla in pengar till Barncancer­fonden. De är medlemmar i Team Rynkeby som är ett nordiskt välgörenhe­tsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organisera­de i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Via sponsorer och olika aktivitete­r samlar de in pengar.

NYLIGEN VAR DET dags för den stora finalen för i år. Då gav sig cyklister från hela Norden i väg mot samma mål, Paris. Dagsetappe­rna var mellan 15 och 23 mil.

– Vi var sammanlagt 1 900 cyklister. I år fanns det till och med deltagare från Färöarna, säger Karin Torstensso­n. Hon har många goda minnen i bagaget och svår bakvärk.

– Allt har gått jättebra och vädret har varit med oss. Vi har inte fått en droppe regn. Det var en speciell känsla att cykla in i Paris. Vi passade på att cykla en runda till de olika sevärdhete­rna innan alla samlades i Lejonparke­n.

”Det var en speciell känsla att cykla in i Paris. Vi passade på att cykla en runda till de olika sevärdhete­rna innan alla samlades i Lejonparke­n.”

KARIN TORSTENSSO­N

UTMED HELA VÄGEN har cyklistern­a haft med sig ett servicetea­m på åtta personer som servat med mat och underhåll av cyklarna.

– Jag har ont i benen och i baken, men annars är jag jättenöjd med allt. Vi har samlat in mycket pengar. Hur mycket vet vi inte ännu.

Nu är Karin Torstensso­n tillbaka på jobbet som landsbygds­utvecklare i Falkenberg­s kommun.

– Men jag tar inte cykeln till jobbet. Nu ska jag ta det lugnt ett tag.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Susanne Lindqvist från Halmstad och Karin Torstensso­n från Krogsered cyklade till Paris, en tur på 125 mil.
Bild: PRIVAT Susanne Lindqvist från Halmstad och Karin Torstensso­n från Krogsered cyklade till Paris, en tur på 125 mil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden