Hallands Nyheter

Mamma Mia – det är

FILM: ENSEMBLEN SAMLADES I SVERIGE ÄR INFÖR PREMIÄREN

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Meryl Streep, Colin Firth och Cher saknas – men annars var de största stjärnorna med koppling till filmen på plats i Stockholm inför premiären. Förutom tre av Sveriges mest kända ansikten, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Stellan Skarsgård, bestod sällskapet av Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Christine Baransky och Lily James. Men att det ens spelades in en uppföljare, tio år efter den första filmen, var många av skådespela­rna förvånade över.

– Jag sa till min agent att du måste skämta med mig, vad skulle den handla om? berättar Amanda Seyfried om sin första reaktion. Då var hon själv nybliven mamma, precis hemkommen från sjukhuset.

MEN EFTER ATT hon läst manuset kändes allting självklart, även om hon inte hade förväntat sig att den skulle spelas in så snabbt inpå.

Pierce Brosnan var däremot mer lättöverta­lad.

– Jag frågade ”Ska Meryl vara med?” Sedan sa jag, ”okej”, berättar han.

Uppföljare­n Mamma mia – Here we go again utspelar sig både fem år efter och 30 år före den första filmen. Nu får tittarna veta vad som egentligen hände när den unga Donna, spelad av Lily James, blev gravid. Dessutom följer filmen Sophie (Amanda Seyfried) som själv väntar barn, utan att Donna är med i bilden. I övrigt innehåller uppföljare­n samma färglada tema som tidigare, med en medelhavsö i bakgrunden och Abba-klassiker som avlöser varandra.

För att inte pressen skulle bli allt för stor när Lily James skulle gestalta sin roll var hon noga med att intala sig själv att det faktiskt var den unga Donna som hon skulle tolka, inte en ung Meryl Streep. Hur kändes det att få den här chansen?

– Jag kände att det å ena sidan var det mest fantastisk­a som kunde hända, å andra sidan tänkte jag ”Vem är nog galen att göra det här?”, berättar Lily James.

Here we go again – ett decennium efter biosuccén Mamma mia – the movie är det nu dags för uppföljare­n. Och det är ett stjärnspäc­kat gäng som har återförena­ts för ett Sverigebes­ök med galapremiä­r. – Tio år har gått blixtsnabb­t, säger Pierce Brosnan.

I FILMEN DYKER även Sophies frånvarand­e mormor upp – som visar sig vara ingen mindre än Cher. Och även om det finns många kända ansikten i rollbesätt­ningen, verkar det finnas en extra stjärnglan­s över poplegenda­ren.

– Att se Cher kliva upp på scenen är en av mina bästa upplevelse­r, jag kommer aldrig att glömma det, säger Pierce Brosnan.

 ??  ?? SAMLADE. Judy Craymer, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Dominic Cooper, Björn Ulvaeus, Pierce Brosnan, Lily James och Benny
SAMLADE. Judy Craymer, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Dominic Cooper, Björn Ulvaeus, Pierce Brosnan, Lily James och Benny

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden