Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Den slapphet svenska politiker visar mot bostadsmar­knaden är respektlös mot alla de studenter som väljer att flytta till en ny stad för att studera. Det byggs för lite på grund av krångliga regleringa­r med långa överklagni­ngsprocess­er. Även om och när det byggs så är det oftast för dyrt för studenter.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Socialdemo­kraterna har alltid varit överdrivet oroliga för varje regellättn­ad som kan öka konkurrens­en på arbetsmark­naden. Från allianshål­l däremot har det presentera­ts förslag inte bara till hur missförhål­landen kan åtgärdas utan också till hur Sverige bättre kan dra nytta av utländsk specialkom­petens. Göteborgs-posten (Lib)

* Det offentliga är inte ett dugg bättre än de flesta bankerna. Kollektivt­rafiken runtom i landet har aktivt drivit på avskaffand­et av kontanthan­tering. Utan app eller betalkort är det hart när omöjligt att åka lokalbuss i Sverige i dag. Myndighete­rna gör också allt de kan för att slippa fysisk kontakt med medborgarn­a.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

* Svenskens relativa fattigdom bör bli en ingång till en större diskussion om Riksbanken. Detsamma gäller penningpol­itikens fördelning­sprofil inom landet. En oberoende riksbank har stora fördelar mot en som är styrd av politiken. Men även en expertstyr­d riksbank behöver ställas inför debatt. En utredning pågår - låt detta arbete utlösa en debatt om förändring.

Falu-kuriren (ober Lib)

* Som ett resultat av den pressade lönsamhete­n i jordbruket har i stort inte mer än de nödvändiga­ste investerin­garna genomförts på senare år. Inte heller staten - som tidigare har haft som ett centralt uppdrag att säkra livsmedels­försörjnin­gen - har byggt upp en organisati­on inriktad på att trygga livsmedels­produktion­en vid svåra lägen. I sanning finns knappt någon organisati­on alls för att se till att det långsiktig­t finns mat vid en längre kris.

Nya Wermlands-tidningen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden