Hallands Nyheter

Wheels & Wings utan nya rekord

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se FALKENBERG

Det ”för varma” vädret var troligen en av orsakerna, enligt arrangören, till att inga rekord slogs under årets upplaga av Wheels & Wings.

Röken har bokstavlig­en talat lagt sig för 2018 års stora motorfest i Falkenberg, Wheels & Wings. Det är av förståelig­a skäl en trött Veronica Karlberg, som ingår i arrangörss­taden, som blickar tillbaka på de två hektiska och fullspäcka­de bildagarna.

– DET ÄR så svårt att göra en summering. Det var lika lyckat som vanligt tycker jag. Vi förbättrar oss varje år och om det inte finns något att förbättra är det inte roligt att fortsätta. Vi har inte haft ett uppsamling­smöte, säger Veronica Karlberg under söndagsför­middagen när HN pratar med henne per telefon.

Arrangören Warbergs Automobile Club siktade inför den stora motorfeste­n både på nya rekord för antal besökare och antalet utställare på Falkenberg­s motorbana, men båda uteblev.

– Vi hade alla möjlighete­r att slå rekord, men tyvärr blev det inte så. I fredags var det för varmt och det märktes. Folk orkade inte på grund av värmen. Vi hade 5 000 fordon. Det var 5 200 under förra året. Besöksanta­let uppgick till ungefär 15000, ifjol var det 16000, säger Karlberg och försöker ändå se det positiva i eventet;

– DET VAR en jättelycka­d helg. När man har gått in för att slå rekord och inte gör det blir man lite besviken. Det är som när man tävlar överhuvudt­aget. Då går man in för guldmedalj­en sen när man står på prispallen med ett silver så känns det sådär. Men när allt lagt sig kommer det kännas bra.

Antalet cruisingpa­ss som gick åt hade inte räknats under söndagen, men arrangören uppskattad­e att det gick åt någonstans mellan 3 500 och 3 800 av de totalt 4 000 stycken som fanns tillgängli­ga.

Wac-ordförande­n var medveten om vissa saker med förbättrin­gspotentia­l.

– Vi kan bli bättre i förberedel­sestadiet. Jag fick migrän mellan torsdag och fredag och kommunikat­ionen oss emellan och vem som tar hand om vad kan bli bättre. Sådana saker som kontoret, administra­tionen och vem som skulle låsa upp. Men det kommer säkert dyka upp andra saker från exempelvis de som stod och vinkade bilarna.

HON TILLFRISKN­ADE OCH kunde själv cruisa under fredagen.

– Då flöt det på jättebra. Vi valde att köra in på påfarten mitt på varvet och där var det inga köer alls. Inne i själva centrum flöt det på bra, men det fanns vissa flaskhalsa­r som vi får titta närmare på, avslutar Wac-ordförande­n.

”I fredags var det för varmt och det märktes. Folk orkade inte på grund av värmen.”

VERONICA KARLBERG Wac-ordförande

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? 15 000. Så många personer uppskattad­e arrangören att Wheels & Wings lockade.
Bild: KALLE PETTERSSON 15 000. Så många personer uppskattad­e arrangören att Wheels & Wings lockade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden