Hallands Nyheter

Tvååker stormar vidare mot toppen i Söderettan efter ny seger.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Tvååkers IF närmar sig toppen och efter lördagens tredje raka vinst hemma mot Oskarshamn är man bara två poäng från ledande Mjällby. – Vi vann efter en tuff och stenhård match, sa tränare Mattias Lindström.

TVÅÅKER OSKARSHAMN

(1–0)

2 0

En tuff och stenhård kamp var precis vad man hade kunnat vänta sig av denna drabbning. Oskarshamn­s AIK låg inför matchen ett hack före Tvååker i tabellen med två poäng mer.

– Det var en bra division 1-match, där vi drog det längsta strået till slut. De tryckte ner oss en del i andra, men vi är farliga på kontringar och vann rättvist, sa Mattias Lindström efteråt.

Det började bra för Tvååker. Redan efter sex minuter hittade Oliver Nedanovski fram med pannan.

– Det var ett skolboksan­fall där vi avslutar med en nick i bortre efter inlägg från Tobias Malm.

Första halvlek fortsatte i ett högt tempo och bägge lagen stod för en fin insats enligt Mattias Lindström.

ANDRA HALVLEK VAR fortsatt tuff, och i den 72a minuten small Johan Persson ihop med en spelare från Oskarshamn. Båda gick för boll, men huvudena slog ihop och båda fick bäras ut. Johan Persson fick uppsöka sjukhus för att sy ihop huvudet.

– Det var olyckligt, men det ska inte vara någon större fara med dem, sa Mattias Lindström.

Mattias Lindström menade på att de gör en av säsongens bästa matcher.

– Vi gör en bra match karaktärsm­ässigt. Ska man vinna mot Tvååker kostar det på. Idag small det till både höger och vänster.

I andra halvlek fick Tvååker stundtals hålla sig till att försvara när Oskarshamn tryckte på för ett kvittering­smål. Istället fick de fokusera på kontringar. Och I den 98e minuten gav kontringss­pelet utdelning när Albin Winbo hittade kraft i det sista.

– Jag väggade förbi med Jonatan (Eriksson) och fick med nöd och näppe in bollen. Extremt skönt att stänga matchen, sa han.

MEN OSKARSHAMN VAR inte chanslöst. Albin Winbo och Tvååker hade väntat sig kamp i 90 minuter, och de fick de.

– De är starka på fasta situatione­r. Det märkte vi framförall­t i första när de hade 2-3 riktigt bra lägen. Det var en väldigt tajt match, så det var skönt att det slutade med vinst.

I målet gjorde Joakim Dahlberg sin sista match. Mattias Lindström var glad över att han fick hålla nollan.

– Nu ska han få några segeröl i kroppen. Man får njuta av segern nu, sen är det en match kvar innan uppehållet. Vi behöver lite ledigt, men vi har Husqvarna borta kvar innan uppehållet. Den matchen ska också spelas och vinnas.

Matchen mot Husvarna FF spelas söndagen den 22 juli.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? MÅLSKYTT. Albin Winbo punkterade matchen i den 98e minuten när han fick in 2-0 hemma mot Oskarshamn­s AIK.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV MÅLSKYTT. Albin Winbo punkterade matchen i den 98e minuten när han fick in 2-0 hemma mot Oskarshamn­s AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden