Hallands Nyheter

Över 2000 golfare kom till Halland för årets Sm-vecka.

- GOLF: SM-VECKAN CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Tvåfaldige Sm-segraren Peter Dahlberg från Falsterbo GK var mäkta imponerad över Hallands golfbanor. Men passade på att skicka med sig ett tips till Björnhults GK.

Sm-veckan i golf brukar gå runt mellan de olika distrikten från år till år men nu är det alltså 22 år sedan det var Hallands tur. Och i år hade tävlingen, som arrangeras på 12 golfbanor runt om i länet, utökats med tre klasser. Totalt 18 klasser fanns det att ställa upp i och på söndagen var det bland annat avgörande för herrar 60 på Björnhults GK.

– Vi har arbetat i närmare ett och ett halvt år med den här veckan och i år är det första gången vi är över 2000 golfare, säger Tommy Ahlenbäck, ordförande i tävlingsko­mmittén och styrelseme­dlem i Hallands Golfförbun­d.

DE NYA KLASSERNA i år är herrar 75 och 85 samt äkta makar 120+ och tävlingarn­a har spelats på banor från Laholm i söder till Varberg i norr. Och i många av klasserna har det varit fullt säger Tommy Ahlenbäck.

– Både herrar 40 och 50 (som spelades på Holms respektive Halmstad GK) har varit fulla med strax över 150 tävlande. Även far och son (på Varbergs GK) var full och så H60 här i dag då (läs söndag).

Även representa­nterna från Björnhults GK var väldigt nöjda med Sm-veckan.

– Alla har varit väldigt nöjda och verkligen uppskattat att vara här. För en klubb som Björnhult blir det också en extra bonus att folk får upp ögonen för oss, säger Anders Ahlström från Björnhults GK.

VINNAREN I H60, Peter Dahlberg från Falsterbo GK, gick runt på 211 slag (5 under par) och hade tidigare i veckan även vunnit äkta makar 120+ (som spelades på Haverdals GK).

–Det känns väldigt roligt och Björnhult är en fantastisk bana. Jag kommer gärna tillbaka men de borde kanske döpa om den till Bear Creek, säger en nöjd Peter Dahlberg efteråt. Vad är fel på namnet som det är nu?

– Det är såklart inget fel egentligen men just Björnhult låter inte riktigt som en golfbana. Men det är såklart bara min personliga åsikt. Jag tycker banan är väldigt bra och jag gillade verkligen banan i Haverdal också.

Dahlberg gör sin 57:e golfsäsong och har tidigare spelat på bland annat Europatour­en och vann även SM 2014. Men härnäst väntar British Senior Open. Inför sista rundan på Björnhults GK gick han ut 8 slag före tvåan.

– Det blir annorlunda att spela när man leder och det gäller att du inte gör några misstag. Mot slutet av rundan fokuserade jag bara på att försöka slå mina par för då var de tvungna att slå åtta birdies.

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? VINNARTRIO­N. Från vänster: Bob Bäckstedt, 2:a, Rya GK, Peter Dahlberg, 1:a, Falsterbo GK och Neil Goodison, 3:a, Onsjö GK efter herrar 60 i SM i golf 2018.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS VINNARTRIO­N. Från vänster: Bob Bäckstedt, 2:a, Rya GK, Peter Dahlberg, 1:a, Falsterbo GK och Neil Goodison, 3:a, Onsjö GK efter herrar 60 i SM i golf 2018.
 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? EFTERLÄNGT­AT. Tommy Ahlenbäck, från Hallands Golfförbun­d var nöjd efter Sm-veckan i Halland.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS EFTERLÄNGT­AT. Tommy Ahlenbäck, från Hallands Golfförbun­d var nöjd efter Sm-veckan i Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden