Hallands Nyheter

Franskt guldr

FOTBOLL: TOTAL EUFORI EFTER FRANSK SEGER

-

Kroatien, som vänt ett underläge i de tre senaste Vm-matcherna, fick till slut ge sig i finalen. Frankrike är för andra gången i nationens historia världsmäst­are efter seger med 4–2.

Finalen. Avslutning­en. Avgörandet. För ”Les Bleus”, de blåa – en chans till ett andra Vm-guld och en revansch för Em-finalförlu­sten 2016.

För ”Crvena i bijela”, de rödvita – en chans att i sin första Vm-final någonsin göra ett redan historiskt mästerskap ännu mer odödligt och guldkantat, efter förlängda och dramatiska avgöranden i alla stadier på deras väg genom slutspelst­rädet.

I alla dessa matcher har de dessutom släppt in det första målet. Det gjorde de även i finalen.

NÄR ANTOINE GRIEZMANN skulle skruva in en frispark för inlägg så var Mario Mandzukic, anfallaren, hemma i försvaret. Bollen hamnade också på hans huvud. Det visade sig bli ödesdigert. Den ofrivillig­a riktningsf­örändringe­n ställde Danijel Subasic i det kroatiska målet och Frankrike hade fått en drömstart efter 18 minuters spel.

Samtidigt har upprepade vändningar på vägen gett Kroatien, och kanske framförall­t Ivan Perisic, ett ganska orubbligt självförtr­oende.

Den briljanta nedtagning­en lurade bort självaste N’golo Kanté, fransmanne­n som inte tagit ett steg fel i hela mästerskap­et.

Den nedtagning­en osade självförtr­oende. Den drillborr till avslut

 ??  ?? SEGERREGN. Det regnade, i dubbel bemärkelse, när himmelen i Moskva öppnade sig lagom till prisutdeln­ingen och
SEGERREGN. Det regnade, i dubbel bemärkelse, när himmelen i Moskva öppnade sig lagom till prisutdeln­ingen och

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden