Hallands Nyheter

Dantorp trea och klar för The Open

- CARL GÖRANSSON/TT

Han tappade visserlige­n ledningen i Scottish Open. Men Falkenberg­sspelaren Jens Dantorps delade tredjeplat­s gav drygt tre miljoner kronor – och spel i British Open. – Det är en dröm som går i uppfyllels­e att få spela första majorn, säger 29-åringen.

Jens Dantorp var stolt över hur han hanterade att gå ut på den sista rundan i Scottish Open i ensam ledning, jagad av en drös toppspelar­e inom nära avstånd. Den skånske doldisen darrade inte det minsta och fortsatte att spela bra för fjärde dagen i rad på Gullane Golf Club några mil utanför Edinburgh.

– Självklart är det här det största jag har gjort i min karriär, förhoppnin­gsvis ger det en bra ”boost”, säger Dantorp.

– Det kändes ganska lugnt, förvånansv­ärt lugnt. Jag kände mig trygg i mitt spel, slog bollen bra och puttade bra. Varje gång man är i en sådan här situation lär man sig något och jag kände att det här inte är något farligt.

JENS DANTORP MISSADE en birdieputt på 18:e som hade inneburit en delad andraplats, men det var svårt att gräma sig över det efteråt. Drygt tre miljoner kronor – den överlägset största prischecke­n i karriären – och spel i British Open på Carnoustie kommande vecka var utmärkta plåster på såren för den 322-rankade svensken.

– Jag hinner inte fira så mycket, det är bara att fokusera om till nästa vecka. Carnoustie är väl en av tidernas tuffaste Open-banor och det ska bli skitkul att få spela British Open, det var det stora målet inför den här veckan, säger Dantorp, som alltså blir kvar i Skottland ytterligar­e en vecka.

– Jag hade faktiskt ingen flygbiljet­t hem. Jag vet inte om det var självförtr­oende eller bara slarv, haha. Men förhoppnin­gsvis är det några där hemma som vill åka dit och kolla, säger Dantorp, som har frun Emma som en av sina coacher.

SYDAFRIKAN­EN BRANDON Stone inledde dagen som delad elva – tre slag efter Dantorp – men avslutade med en fenomenal 60-runda och vann på totalt 20 under par.

 ?? Bild: CRAIG BROUGH ?? LYCKLIG DEBUTANT. Jens Dantorp, som inför året flyttat till Falkenberg, får nu spela sin första major i karriären.
Bild: CRAIG BROUGH LYCKLIG DEBUTANT. Jens Dantorp, som inför året flyttat till Falkenberg, får nu spela sin första major i karriären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden