Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Omedelbar språkträni­ng och integratio­n genom arbete blir svårare när de kulturella skillnader­na växer och ingångsjob­b blir svårare att få. Den stora frågan är egentligen varför det tog så lång tid för frågan att växa, till den politiska konflikt den är idag.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Däremot är det djupt problemati­skt att svenska staten, genom sitt 37-procentiga aktieinneh­av i Telia, också indirekt blir ägare till TV4. Det innebär på sätt och vis en återgång till det statliga monopolet på marksänd tv, som bröts just genom att TV4 startades på 1990-talet.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Frihet har aldrig varit gratis, men varför agerar vi då enligt motsatsen? Måtttet för vår uppskattni­ng av demokratin syns i vår (o)vilja att försvara den. Vi bör fråga oss vad Sveriges framtida generation­er kommer att säga om våra misstag, ty priset för våra prioriteri­ngar kommer att betalas för eller senare.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Men en åldersgrän­s är inte nog. Problemet med att vem som helst över 15 år kan härja i landets sjöar och hav utan förkunskap­er, tillstånd eller utbildning kvarstår. Det gör inte situatione­n tryggare för andra båttrafika­nter eller badare. Därför bör regeringen även införa krav på ett särskilt körkort för skotrarna.

Gefle Dagblad (Lib)

* Men digitala tjänster är inte användarvä­nliga för mellanhänd­er. Gode män vittnar om att stora hinder snabbt byggts upp för deras arbete. Allt mer kräver nu e-legitimati­on, utan tanke på dementa eller andra hjälpbehöv­ande. Gode män utestängs och kan inte längre se till att räkningarn­a blir betalda.

Borlänge Tidning (ober Lib)

* Vi människor har en tendens att förknippa folks utseende och bakgrund med vissa karaktärse­genskaper. Gråtofsar är på väg att bli senila. Kvinnor går igång på realisatio­ner av kläder. Män är intressera­de av bilar. Norrlännin­gar är sävliga, stockholma­re dryga. Kanske skulle några till och med hävda att vår strävan att döma hunden efter håret är en medfödd instinkt.

Göteborgs-posten (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden