Hallands Nyheter

Tusentals besöker Oasmötet

- ELSA HENRIKSDOT­TER elsa.henriksdot­ter@hn.se

Denna vecka tar Varberg emot tusentals kristna besökare. Det är Oasrörelse­n som för andra året i rad väljer att ha sitt sommarmöte i staden.

– Vi har många anhängare på Västkusten. Förra året valde vi att ha mötet i Varberg eftersom det var 20 år sedan sist. Vi brukar vara på samma ställe två år i rad så det blev Varberg i år igen. Sen är det en jättebra hall här också, säger Jan Hallquist som är ordförande i Oasrörelse­n.

TOTALT RÄKNAR MAN med att cirka 4 000 besöker eventet. Många bokade rum redan förra året för att vara säkra på att få plats.

– Det är lite problemati­skt för de

”Artisten Sebastian Stakset bjuds in för att prata om sin tro och kriminella bakgrund”

som inte bokat i tid, det kan vara svårt att få tag i boende, säger Jan Hallquist.

Det är högsäsong i Varberg just nu och på Getterön camping är man fullbokade. Vecka 28 till 31 är årets mest hektiska.

– Vi har inte märkt av Oasmötet särskilt, men jag har jobbat här i sex år och juli månad är alltid fullbokat, säger Lovisa Troilius som arbetar på campingen.

JAN HALLQUIST BERÄTTAR att flera av besökarna har valt att bo i trakterna runt staden. Bland annat är det många som bokat in sig på Ästad Vingård i Åkulla.

– Nu kan ju inte jag veta vad våra besökare gör under sin vistelse, men vi är fullbokade fram till på torsdag, sen finns det några enstaka rum till helgen, säger Malin Svensson på Ästad Vingård.

Förra året var dragplåstr­et till mötet ärkebiskop­en av Mosul, i år är det artisten Sebastian Stakset som bjudits in för att prata om sin tro och kriminella bakgrund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden