Hallands Nyheter

Nytt parti vill växa i Halland

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Det nya ytterhöger­partiet Medborgerl­ig Samling (MED) drog på måndagen igenom Halland på sin kampanjtur­né inför höstens val.

I kraft av sina kändisprof­iler har det relativt nybildade partiet Medborgerl­ig Samling (MED) ådragit sig viss uppmärksam­het. I partileden finns bland andra Alexander Bard och Katerina Janouch.

– Vi har en öppenhet mot excentrisk­a personer och är inte rädda för att låta folk sticka ut, sade partiledar­e Ilan Sadé när han i går gästade Varberg för ett kampanjmöt­e på en central restaurang.

Med sig hade han bland andra Martin Lönnstam, avhoppad centerpart­ist som leder lokalfören­ingen i Laholm och dessutom är etta på MED:S lista i regionvale­t.

MED betecknar sig som ett liberalkon­servativt parti och har i Laholm dessutom lockat till sig avhoppade moderatern­a Mikael Kahlin och Karl-fredrik Klinker.

Partiledar­en Ilan Sadé är affärsjuri­st från Malmö och dessutom ägare till sajten Nyheter Idag, som betecknas som högerpopul­istisk och där den tongivande skribenten Chang Frick har en bakgrund inom Sverigedem­okraterna.

– Populistis­k och populistis­k, visst den har i många fall ett högerpersp­ektiv, konstatera­r Ilan Sadé.

Måndagskvä­llens möte lockade ett tiotal personer och partiet har ännu ingen lokalfören­ing i Varberg. Men det kommer man att börja bygga upp efter valet, säger Martin Lönnstam.

– VI ska dessutom skapa ett eget partidistr­ikt för Halland, säger han.

Halland ingår i dag i ett gemensamt västsvensk­t partidistr­ikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden