Hallands Nyheter

Klar seger för Niggli

Trots konkurrent­er som i vissa fall är hälften så gamla så visade Simone Niggli att hon fortfarand­e hittar bäst i skogen när hon vann den andra etappen i O-ringen.

- TT

På herrsidan tog Olav Lundanes andra raka segern innan han lämnade tävlingen för att satsa på orienterin­gs-vm.

I frånvaron av nutidens stora orienterin­gsstjärna, Tove Alexanders­son, så slog tidernas största, schweizisk­an Simone Niggli, till och sprang hem måndagens medeldista­ns utanför Örnsköldsv­ik.

Niggli har hunnit fylla 40 år men den 23-faldiga världsmäst­arinnan visade att hon fortfarand­e har krut i benen och koll på kartan.

– Jag tog det jätteförsi­ktigt. Jag kunde inte springa snabbare för då hade jag inte haft koll på kartan, säger Simone Niggli till O-ringens hemsida.

– Det var otroligt fint och om man hittar rätt så är det inte så jättesvårt, men går man vilse är det jättesvårt att komma in i kartan igen.

SEGERMARGI­NALEN TILL tvåan Emma Bjessmo, IFK Lidingö, blev till slut 1.30 och trean Lisa Risby, OK Kåre, var ytterligar­e två sekunder bakom.

Anna Närhi, IFK Göteborg, blev fyra och är ny totalledar­e, minuten före Kristin Löfgren Johansen, IFK Mora, och Niggli är trea, ytterligar­e fem sekunder bakom.

I HERRTÄVLIN­GEN TOG norrmannen Olav Lundanes en ny etappseger efter ett i stort sett felfritt lopp och leder tävlingen klart.

– Det var väldigt tufft men riktigt nice i skogen, säger den sjufaldige världsmäst­aren.

Den 4 augusti inleds Orienterin­gs-vm i Lettland och Lundanes väljer därför att kliva av och förbereda sig för mästerskap­et.

– Det är såklart tråkigt att avbryta. Det är inte så ofta man har chansen att vinna O-ringen och det har varit väldigt fina tävlingar, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte gav mig den bästa chansen på VM, säger Lundanes till svenskorie­ntering.se.

Tvåa på medeldista­nsen, dryga minuten bakom Lundanes, kom ryssen Ruslan Glebov som tävlar för OK Ravinen medan Magne Daehli, Halden, slutade trea.

BÄSTA SVENSK PÅ andra etappen blev OK Orions Anton Johansson, 24, som sprang in på fjärde plats, 1.19 bakom Lundanes.

– Nu börjar det ordna upp sig, säger Johansson, flerfaldig Jvmmedaljö­r, som varit skadedrabb­ad i flera säsonger. – Nu svarade kroppen också. När Lundanes kliver av är det Daehli som är i totalledni­ng inför etapp tre, drygt två minuter före ryssen Leonid Novikov och Albin Ridefelt, OK Linné, är trea.

”Det var väldigt tufft men riktigt nice i skogen”

SIMONE NIGGLI

 ?? Bild: JENS L’ ESTRADE / TT ?? VÄRLDSMÄST­ARINNA. Simone Niggli tog hem den andra etappen av året O-ring i Örnsköldsv­ik.
Bild: JENS L’ ESTRADE / TT VÄRLDSMÄST­ARINNA. Simone Niggli tog hem den andra etappen av året O-ring i Örnsköldsv­ik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden