Hallands Nyheter

Norrköping­s svit obruten efter seger mot Elfsborg

- ANTON SVENSSON/TT

IFK Norrköping är svårslaget just nu. Mot Elfsborg kom en ny seger för östgötarna: 1–0 på hemmaplan. Det betyder att laget inte har förlorat sedan i slutet april.

– Fler spelare fattar beslut för lagets bästa, förklarar tränaren Jens Gustafsson lagets fina form.

Det var två formstarka lag som möttes på Östgötapor­ten: hemmalaget Norrköping hade inte förlorat på sju allsvenska matcher. Elfsborgs facit? Fem förlustfri­a matcher.

Efter matchen stod det klart att Norrköping­s svit förlängs medan Elfsborgs, som inte hade förlorat sedan 0–5-debaclet mot Häcken i maj, sprack.

IFK NORRKÖPING INLEDDE väldigt piggt, hade ett par fina lägen och det skulle komma en tidig utdelning också.

David Moberg Karlsson hittade fram till den 19-årige talangen Arnór Sigurdsson som ur snäv vinkel smällde in ledningen för ”Peking”. Då var matchen inte ens tio minuter gammal.

– Jag trodde jag var offside, men jag gick mot mål ifall jag inte var det. Jag är glad för att jag tog beslutet att bara sätta dit den, säger Arnór Sigurdsson till C More i paus.

Elfsborg, som hade en miserabel inledning på säsongen, vaknade till ju längre första halvlek led och hade två heta chanser strax före paus men fick se Isak Pettersson i Norrköping­smålet stå för dubbla reflexrädd­ningar.

ANDRA HALVLEK BJÖD inte på några större utropsteck­en, utan hemmalaget kunde bevaka och relativt obehindrat kamma hem sin sjätte seger på de åtta senaste matcherna. De tre poängen innebär att Norrköping befäster placeringe­n i toppen av allsvenska­n ytterligar­e och i högsta grad är med i kampen om Sm-guldet.

– Vi har inte ens spelat halva säsongen, jag känner ingenting för det, säger tränaren Jens Gustafsson till C More om toppstride­n.

Förlusten var Elfsborgs åttonde för säsongen samtidigt som den förre Falkenberg­s FF spelaren Jesper Karlsson gjorde sin 50:e match i Allsvenska­n.

?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ?? MATCH NR 50. Jesper Karlsson gick från Falkenberg­s FF till Elfsborg 2016. I gårdagens match mot IFK Norrköping gjorde Karlsson sin 50:e match i Allsvenska­n.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER MATCH NR 50. Jesper Karlsson gick från Falkenberg­s FF till Elfsborg 2016. I gårdagens match mot IFK Norrköping gjorde Karlsson sin 50:e match i Allsvenska­n.