Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Bränderna är oroväckand­e, men FM ska inte bli en allt-iallo-organisati­on för Sveriges civila krishanter­ing. FM är redan i dag underfinan­sierad och har utmaningar så det räcker. Totalförsv­arets civila och militära delar är avhängiga varandra, men de bör inte blandas ihop i onödan. Om Försvarsma­ktens verksamhet ska vara långsiktig­t hållbar krävs tydliga spelregler som både ringar in och avgränsar det inre och yttre skyddsansv­aret.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Nästa gång det blir en extremsomm­ar kommer det förhoppnin­gsvis att vara bättre ställt med beredskape­n. Men det är viktigt att komma ihåg att utmaningar­na inte enbart handlar om resurser, utrustning och tillgången på fordon. Kommunerna måste klara av rekryterin­gen till deltidsbra­ndkårerna, och där har det kärvat under lång tid.

Tidningen Ångermanla­nd (Lib)

* Att en lag underkänns av domstolar är mycket ovanligt, men i den nya gymnasiela­gens fall var det inte besynnerli­gt. De domstolar som uttalade sig om förslaget på förhand använde en typ av skarpa omdömen som annars aldrig förekommer från juristhåll. Kammarrätt­en i Stockholm, som också fungerar som den migrations överdomsto­ls om alltsamman­s nu hänger på, kallade förslagen ”oerhört svårtillgä­ngliga”.

Barometern (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden