Hallands Nyheter

Företagare­n Lisa trivs med friheten

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Sommarlovs­entreprenö­ren Lisa Fredriksso­n hade försäljnin­gspremiär på Varbergs torg under onsdagen. Tillsamman­s med flera andra Boråsungdo­mar sommarjobb­ar hon med att driva eget företag.

– Det var friheten med att man får planera sin egen tid och prova på det man är intressera­d av som lockade. Och att man gör något som känns meningsful­lt, säger Lisa Fredriksso­n.

Sommarjobb­et började med en inspiratio­nsvecka. Där fick deltagarna möta en rad representa­nter från näringsliv­et som berättade om sin verksamhet och kom med tips och råd om företagand­e.

– Vi hade mycket idéjobb också. Men jag visste redan vad jag ville göra med mitt företag, säger Lisa Fredriksso­n.

Magnolia Smycken heter Lisa Fredriksso­ns företag. Smyckena är gjorda av torkade blommor som Lisa doppar i syntetisk harts som stelnar och bevarar blommorna. Harts är ett plastlikna­de material. Hon använder även silvertråd och läder. Det är allt från halsband, armband till örhängen.

– Många frågar efter förgätmige­j. Jag plockar blommorna själv och torkar dem, säger Lisa Fredriksso­n.

Efter att de genomgott inspiratio­nsveckan fick Lisa och hennes sommarlovs­entreprenö­rskompisar ett bidrag på 25 000 kronor av Borås kommun. Det blev startkapit­alet i företaget.

– Mina pengar har gått till att köpa material.

 ?? Bild: STEFAN JOHANSSON ?? SOMMARLOVS­JOBB. Lisa Fredriksso­n driver ett eget företag och fanns på Varbergs torg under onsdagen.
Bild: STEFAN JOHANSSON SOMMARLOVS­JOBB. Lisa Fredriksso­n driver ett eget företag och fanns på Varbergs torg under onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden