Hallands Nyheter

Hanna trivs som arbetsleda­re

- MARTIN ÖRTEGREN

”Man måste kunna hantera stress och samtidigt bemöta kunderna på ett bra sätt.”

Glass i stora lass. Den tillvaron stämmer bra in på Hanna Järphag under sommaren då hon arbetar på Glasshuset på Skrea strand.

HANNA JÄRPHAG

Detta är tredje sommaren som hon arbetar på den populära glasskiosk­en.

– För tre år sedan gick jag och lämnade in mitt cv och började jobba som inringare. Förra året var jag schemalagd och detta året är jag arbetsleda­re. Det känns jättekul att få det förtroende­t och roligt att få ansvar och utvecklas, säger Hanna Järphag som tog studenten i våras.

NÄR HN KOMMER på besök är det en ganska mulen dag. Antalet glasssugna är inte lika många som vid stekheta stunder då kön av männi-skor kan ringla en bra bit utanför kiosken.

– Man måste kunna hantera stress och samtidigt bemöta kunderna på ett bra sätt. Det är det svåra i jobbet. Det handlar om att fokusera på just den kunden och inte stressa upp sig över kön.

Hon tillhör en av de mest rutinerade denna sommar, då ganska många är nya för i år. I rollen som arbetsleda­re håller hon sig mestadels bakom kulisserna i köket.

– Jag gör smet och ser till att allt fungerar. Jag är här för att ta hand om personalen. Alla ska må bra på jobbet och vi ser till att lösa problemen tillsamman­s.

Det finns vissa smaker som ofta beställs. Hanna framhåller en av dem.

– Cola/havssalt som var nyhet förra året är fortfarand­e kvar och det är många som gillar den.

18-åringen har sina arbetspass måndag till fredag. Varannan vecka öppnar hon kiosken och varannan vecka stänger hon den.

– Det är alltid skönast att jobba på morgonen tycker jag.

HON ÄR SCHEMALAGD till slutet av augusti och säger att detta blir hennes sista sommar att se till att glasssugna strandbesö­kare blir tillfreds.

– Jag får se vad som händer i höst, jag håller på att söka höstjobb. Sedan är planen att i vinter resa till Asien ett par månader. Det är inte riktigt bestämt vart vi ska, men det blir i alla fall Thailand och Bali. Jag och min kompis ska möta upp lite olika folk, det blir spännande, avslutar Hanna och återgår till sysslorna.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? KLÄTTRAT UPP. Hanna Järphag har under sina tre somrar vid Glasshuset gått från att ringas in vid behov till att vara arbetsleda­re.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN KLÄTTRAT UPP. Hanna Järphag har under sina tre somrar vid Glasshuset gått från att ringas in vid behov till att vara arbetsleda­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden