Hallands Nyheter

Snacket efter matchen blev för mycket för Östlind

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se FOTBOLL: SUPERETTAN

Robin Östlind stängs av i två matcher efter en incident i matchen mot Helsingbor­g. – Det var ordval och gester som domarna uppfattade var riktat mot dem”, säger tränare Hasse Eklund.

Falkenberg­s avslutning på vårsäsonge­n var ingen munter historia. Ledning med 2-1 vändes till förlust med 2-3 efter två snabba mål av Helsingbor­g i andra halvlek. Efter matchen var målskytten Robin Östlind inte glad och riktade sin frustratio­n utåt.

Men vad som sades vill han inte gå in på.

– Jag var frustrerad över resultatet och prestation­en. Matchen betydde ju ganska mycket. Allting efteråt kändes bara för jävligt, men det var inget som var riktat mot domarna, säger Robin Östlind.

MEN DOMARTEAME­T UPPFATTADE Robins utspel som riktat mot dem och lämnade efteråt in en skrivelse om incidenten. Men det var först inför Falkenberg­s träningsma­tch mot Värnamo i helgen som beskedet om avstängnin­g kom. Falkenberg­s tränare Hasse Eklund var förvånad över beslutet.

– Vi själva tycker inte att det var så allvarligt, vi hade räknat med en tillrättav­isning, säger han. Är det ett orättvist beslut?

– Det tycker jag absolut. Det lönar sig inte att protestera, de har redan bestämt sig. Men vi tänker skicka in en skrivelse om att vi inte är nöjda med beslutet.

– Det verkar som att det är ganska lätt att stänga av Falkenberg­are. Enock (Kwakwa) fick ju också en tuff avstängnin­g i våras, säger Hasse Eklund.

Han är inte heller nöjd med att det tog nästan tre veckor innan de fick reda på avstängnin­gen. Hade de fått beslutet tidigare så hade inte Robin varit uttagen mot Värnamo.

– Det störde vår planering att det kom så sent. Hade vi vetat det så hade Robin kunnat spela med U21 istället. Men man får anpassa sig, de har väl semester och så, säger Hasse Eklund.

ROBIN ÖSTLIND, SOM aldrig varit avstängd tidigare, blev förvånad över beslutet, men känner också ånger.

– Två matcher kändes som väldigt mycket. Men de tar ju sina beslut, det är inte mycket man kan göra åt även om jag tycker det kändes lite väl hårt.

– Det är klart man känner ånger. Just där och då var man ju så frustrerad över förlusten, sen får man två matcher på det, säger Robin Östlind.

Han tror dock inte att det ska ställa till det inför helgens derby mot Varbergs Bois.

– Vi har så bred trupp så det tror jag inte. Det är någon annan som kommer gå in och göra ett fantastisk­t jobb.

Robin Östlind missar också matchen mot Örgryte och är tillbaka först i bortamötet mot IK Frej Täby den 12 augusti.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? STÄNGS AV. Falkenberg­s offensiva mittfältar­e Robin Östlind får två matchers avstängnin­g för sitt utspel efter matchen mot Helsingbor­g.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN STÄNGS AV. Falkenberg­s offensiva mittfältar­e Robin Östlind får två matchers avstängnin­g för sitt utspel efter matchen mot Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden