Hallands Nyheter

Annika Norlin får Taubestipe­ndiet

-

MUSIK: får ta emot Taubestipe­ndiet, som delas ut av tidningen Vi och Taubesälls­kapet.

”För att hon har skapat en helt egen berättarst­il som med vardaglig samtalston nyfiket grunnar på vad som händer både mitt i och vid sidan av de stora ögonblicke­n”, lyder juryns motivering enligt Västerbott­ens-kuriren.

Annika Norlins alias Säkert släppte Däggdjur 2017. Fullängdar­en var enligt TT:S sammanstäl­lning det svenska album som under året fick bäst betyg av kritikerna. I våras gav hon ut klimatånge­st-ep:n Arktiska oceanen och under året är hon och Jens Lekman dessutom aktuella med det pågående låtbytarpr­ojektet Correspond­ence.

– Textmässig­t ska en låt kännas som att komma hem. Det är vad jag strävar efter när jag skriver att folk ska bli tröstade och känna att de är normala, säger hon i en kommande intervju i Vi. (TT) * ...höjdpunkte­n i karriären: – Nöjesmaski­nen var ett program som förändrade svensk tv-underhålln­ing. Producente­n Monika Eek ska verkligen äras, hon samlade ihop ett bra gäng som bröt mot den gamla Hyland-traditione­n. Vi stod på publikens sida. Om någon hade sjungit i programmet sa varken jag eller Stina Lundberg ”åh, så fantastisk­t”, därför att det var upp till publiken själv att avgöra. Det var ett ärligt program. Det är jag stolt över. * ... Steve med Lloyden: – Han är nog den stora favoriten. Grejen är att allting med honom är fel. Han kör fel bil, har fel skor, fel byxor och så vidare. Och ändå är han en vinnare. Folk är ju så ängsliga för att vara fel. Men inte Steve, han är ju kingen. * ...humorarvta­garna: – Många jämnåriga kommer fram till mig och tackar för alla skratt och säger att det aldrig finns något roligt på tv nu för tiden. Då säger jag att de måste ha klart för sig att när jag gjorde tv, inte sjutton gjorde jag det för 70-åringar. Men det verkar alla 70-åringar ha glömt bort nu. Och det kommer nya bra hela tiden, som Killinggän­get på sin tid och nu Grotesco och I just want to be cool. Har man klass lyser det igenom.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden