Hallands Nyheter

Therese Johaug överlägsen i comebacken

-

Therese Johaug är tillbaka efter dopningsav­stängninge­n. Då visade hon storform direkt. Trots en bruten stav krossade hon resten av startfälte­t i rullskidtä­vlingen Lysebotn Opp och satte nytt banrekord.

– Hon är rå. Det här är en sån otroligt hög nivå som Therese är på, sade Kalla till VG.

Den norska skidstjärn­an gjorde sin första internatio­nella tävling, under Blinkfesti­valen utanför Stavanger, sedan hon kom tillbaka från den 18 månader långa dopningsav­stängninge­n som gjorde att hon missade både VM i Lahtis förra året och OS i Pyeongchan­g i år.

Väl tillbaka vann hon i överlägsen stil, trots stavbrott tidigt i loppet.

– Jag hade otur i starten när jag bröt staven. Men jag tror att jag fick energi av det. Och när jag fick en lucka sedan så tänkte jag att det bara var att köra på, sade Johaug till VG.

JOHAUG VAR EN minut och 47 sekunder före Charlotte Kalla som slutade tvåa och ytterligar­e fyra sekunder före Ebba Andersson på tredje plats.

– Det är bara att gratulera och imponeras och inspireras av henne. Jag är väldigt glad att hon är tillbaka, sade Kalla till VG.

Inför loppet hade Kalla inga större förhoppnin­gar om att haka på i norskans tuffa tempo.

– Det är ju otroligt starkt det hon gör i dag, definitivt. Men det är bara början på augusti och några månader igen där jag ska göra ett gott jobb med de andra svenskorna i laget. Men Therese blir svår, sade Kalla.

Johaug vann loppet över 7,5 kilometer på tiden 31.46, vilket var nytt banrekord. Kalla vann loppet i fjol i den norska stjärnans frånvaro.

DET HÄR VAR första gången som Johaug och Kalla ställdes mot varandra i en tävling sedan norskans dopningsav­stängning hävdes i april.

 ?? Bild: CARINA JOHANSEN/TT ?? VINNARE IGEN. Therese Johaug är tillbaka i tävling igen efter sin dopningsav­stängning.
Bild: CARINA JOHANSEN/TT VINNARE IGEN. Therese Johaug är tillbaka i tävling igen efter sin dopningsav­stängning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden