Hallands Nyheter

Två över par för Lynn

Det blev en stabil första dag för Lynn Carlsson där en dubbelboge­y på sjätte hålet blev lite av en nagel i ögat för halländska­n.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Men trots dagens resultat på 74 (två över par totalt) var Lynn Carlsson nöjd med sin majordebut.

– Jag tycker ändå att det känns härligt och man kan inte annat än att gå runt och njuta av att vara här. Att bara ta in så mycket så möjligt och att man faktiskt får vara en del av det, säger Lynn Carlsson som precis har avslutat kvällens träningspa­ss när HN når henne.

Annars var det en bra inledning av Carlsson som slog par på de fem första hålen när sedan en bunker ställde till det på sjätte hålet.

– Jag tycker att jag kom in i det helt okej och räddade så att jag slog par de första hålen. Sedan hamnade jag i en fairway-bunker på sjätte hålet. Det resulterad­e i en dubbelboge­y och kostade en hel del, säger Carlsson.

DÄREFTER VAR DET små marginaler för Carlsson som fick till två birdies, på hål åtta och femton.

– Det finns inte jättemycke­t att säga om spelet och scoren men självklart hade man önskat att den var lägre. Men jag fick lite för få green-träffar och för få birdieläge­n. De lägen till en birdie som jag hade satte jag, säger Carlsson.

För de första spelarna blev det en tuff runda när regnet öste ned men Lynn fick ändå avsluta i strålande solsken.

– Vi värmde upp i dåligt väder på morgonen och sedan kom det ganska mycket regn de första hålen. Men vinden blev inte så farlig som vi trodde och sedan sprack solen upp efter tre–fyra hål. Hur var det med nerverna när det väl var dags?

– Jag hade ju förberett mig ganska bra i veckan och lite nervös vill jag alltid vara för då vet jag att jag är beredd. Det är klart att det kändes speciellt när man peggade upp men sedan gick resten på ren rutin.

Lynn Carlsson har dessutom varit på plats och testade banan i god tid, vilket gjorde att det fanns liten risk för några överraskni­ngar.

– Det enda man inte vet är ju pinnplacer­ingarna men det finns en del tuffa golfhål där ute. Där är ju över 200 bunkrar så det gäller att hålla bollen i spel.

I DAG ÄR det dags igen men den här gången med en något senare start, 15:06 går Carlsson ut andra dagen.

– Fördelen då är att jag hinner äta lunch i ordentlig tid och får ett par timmar på mig att förbereda. Annars är det bara att gå ut och göra sin grej, ta ett slag i taget och se till att kroppen är i fas. Men det kommer krävas lite fler birdies för att sänka scoren.

YNGST VAR BÄST i den svenska tonårsliga­n i British Open.

Julia ”maskinen” Engström från Halmstad radade upp 18 par på första rundan.

– Den här gången hör jag hemma här. Jag har lärt mig hur jag ska lägga upp en strategi, säger 17-åringen som gjorde tre majortävli­ngar som amatör för två år sedan.

Engström trotsade regeln om att unga spelare är ojämna och var rena maskinen på den utmanande banan. Hon tappade inte en enda slag på hela dagen.

– Jag är väldigt nöjd. Det gäller att hålla i bollen på den här banan. Jag brukar slå väldigt mycket mot flaggor men nu slog jag mig lite längre ifrån. Jag fick lite längre birdieputt­ar men ville spela säkrare. Och när jag missade räddade jag upp det. Det var skönt, säger hon.

Engström var så uppslukad av spelet att hon inte tänkte på att regnet övergick i stekande sol. Därför gjorde hon även sitt 18:e och sista par klädd i överdragsb­yxor och en värmande väst.

 ?? Bild: BJÖRN LINDGREN/TT ?? EN GODKÄND FÖRSTA RUNDA. Lynn Carlsson från Varberg har gjort sin majordebut. Två under par slutade hon på.
Bild: BJÖRN LINDGREN/TT EN GODKÄND FÖRSTA RUNDA. Lynn Carlsson från Varberg har gjort sin majordebut. Två under par slutade hon på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden