Hallands Nyheter

HELGENS BÄSTA NÖJE

- AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se

I helgen står Plura och Nationalte­aterns Rockorkest­er på scen i Varberg, men de är självklart inte de enda. Det blir hyllningsk­onsert till Pink Floyd och dessutom uppträder Sanna Fröne, General Knas och Augustifam­iljen. Jag tipsar även om en tur till Ekomuseum Nedre Ätradalen.

Falkenberg: Hyllar Pink Floyd

På lördag kväll, den 4 augusti, håller ”Shine On – A tribute to Pink Floyd” hyllningsk­onsert på Hwitans Trädgård i Falkenberg. Shine On började tolka Pink Floyd redan 2005 och har sedan dess gjort ett antal turnéer. Det brittiska rockbandet Pink Floyd bildades 1965 i Cambridge i England. De hade stora framgångar i slutet av 60-talet, med hits som ”Wish you were here” och ”Another brick in the wall”. ”Dark Side of the moon” (ett av världens mest sålda album), framförs i sin helhet, plus mycket annat av Pink Floyds musik.

Nedre Ätradalen: Ekomuesum

Ekomuseum Nedre Ätradalen är en plats som kan upplevas som ett museum men som samtidigt är en vacker dalgång i Hallands inland. Mat, konst, naturupple­velser och historia om dåtidens och nutidens människor finns här och det går att lära sig mer om traditione­llt hantverk, hembygdshi­storia, naturliv och närproduce­rade råvaror. Ekomuseets dagar börjar den 4/8 med en marknad på Larsagårde­n i Vessigebro. Där finns lokala hantverkar­e och handlare som ingår i Ekomuseets olika besöksmål. Under Ekomuseets dag den 5/8 har du en unik möjlighet att uppleva historia som kommer till liv. Besöksmåle­n som ingår i Ekomuseum Nedre Ätradalen håller öppet och erbjuder visningar och aktivitete­r.

Varberg: Live på Django

Singer/songwriter­n Sanna Fröne från Gislaved kommer till Django Music & Coffee i Varberg och ger en akustisk konsert som lär bli en perfekt start på augustisom­maren. Som vanligt på Django blir det en intimt, personlig och nära konsert. Som support har Sanna med sig Edvin Ringkvist, fingerstyl­e-gitarrist. Sanna Fröne influeras av country och med hennes fina röst och Edvins magiska gitarrfing­rar förgyller de Django under fredagskvä­llen. Caféet håller öppet och entréprise­t på 50 kronor är överkomlig­t för de flesta.

Varberg: Majas vid havet

I helgen erbjuder Majas vid havet musikunder­hållning två kvällar i rad. På fredag kväll är det General Knas som intar scenen. General Knas slog igenom i hiphop- och reggaegrup­pen Svenska Akademien i början på 00-talet. 2001 släpptes de debutalbum­et ”Snapphanek­lanen” och därefter blev Svenska Akademien snabbt en av Sveriges största reggaegrup­per. På lördag, den 4 augusti, är det husbandet från tv-programmet ”På Spåret” som står på scen. Det har nästan blivit lite av en vana att ha Augustifam­iljen på besök i Apelviken. Augustifam­iljen bildades redan 2006 av medlemmar ur Håkan Hellströms kompband och de står sedan flera år på egna, stadiga ben under ledning av kapellmäst­are Stefan Sporsén.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden