Hallands Nyheter

Målskyttar­na såg till att sviten bröts

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

”Det var inget jätteskott, men den satt i hörnet och det räckte.”

SIMON ANDERSSON, VINBERGS IF

Vinbergs IF lyckades äntligen bryta förlustsvi­ten som avslutade vårsäsonge­n där man hade tre raka matcher utan poäng.

VINBERGS IF ASSYRISKA BK

(0-1)

2 1

Simon Andersson och Medion Kabashi har tillsamman­s gjort tolv mål denna säsong. I söndagens möte var bägge tillbaka efter en tids skadebekym­mer. Comebacken var lyckad och de noterades för varsitt mål.

– Det var gött att vinna hemma. Vi har inte radat uppe segrar här precis. Jag missade de sista matcherna innan uppehållet, det är först den senaste veckan jag har kunnat köra för fullt, sa Simon Andersson.

HEMMALAGET STARTADE MATCHEN i motvind, och det var Assyriska BK som fick första målet när Ahrun Cicek i Assyriskas anfall hamnade förvånansv­ärt ensam framför Anton Andersson på ett inlägg från högerkante­n.

– De var bättre på att ta tillvara på sina chanser i första. Det var ett bra mål som var svårt att försvara sig emot, sa Vinbergs tränare Michael Svensson.

I halvlek hade Vinberg den starka vinden i ryggen. Och kanske var det den som gav dem självförtr­oende nog att lyckas vända matchen.

– Vi har haft svårt att vända i matcher där vi hamnar i underläge. Det är starkt att vi klarar det idag. Det visar tecken på karaktär, sa Michael Svensson.

ANDRA HALVLEK SÅG mycket bättre ut spelmässig­t för Vinbergs del som då fick bättre fart på anfallsspe­let. Strax efter halvtidsvi­lan fick Marcus Torbjörnss­on på ett riktigt vasst avslut. Men målvakten var där och styrde ut. Några minuter senare kom dock kvittering­en genom Simon Anderson som fick tag i bollen vid straffområ­deslinjen.

– MÅLVAKTEN TRODDE nog att jag skulle lägga den i bortre, men jag vände upp och satte den i första. Det var inget jätteskott, men den satt i hörnet och det räckte, sa han.

Med 20 minuter kvar att spela signalerad­e Simon för byte.

– Jag fick sån jäkla kramp så jag kan knappt gå nu. Jag är helt återställd från skadan, men jag behöver bara komma igång lite så jag orkar.

Strax efter att Simon gått ut dunkade Medion Kabashi in 2-1 som sedan stod sig matchen ut. Medion var också tillbaka från skada och fick 25 minuters speltid idag.

TRÄNARE MICHAEL SVENSSON säger att det inte var något skönspel från deras sida.

– Vi var lite ringrostig­a på något sätt. Vi spelar helt okej emellanåt, men var lite slarviga i vårt anfallsspe­l som gjorde att vi hade svårt att etablera spel och det blev lite omställnin­gar emot. Men skönt att vi får tre poäng.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? VINST. Kaptenen Malcolm Karlsson och Marcus Torbjörnss­on driver på i ett anfall. Tre poäng blev det i höstpremiä­ren.
Bild: OLA FOLKESSON VINST. Kaptenen Malcolm Karlsson och Marcus Torbjörnss­on driver på i ett anfall. Tre poäng blev det i höstpremiä­ren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden