Hallands Nyheter

Ensamkomma­nde vuxna män ska inte ha hjälp

-

på ”Pinsamt Palmelid” (7/8).

VARBERG. Det är fantastisk­t att det finns ideella krafter som ställer upp och vill hjälpa andra människor. Om ni verkligen vill göra skillnad för utsatta människor kan ni likt mig stötta seriösa hjälporgan­isationer.

Jag vägrar sänka mig till vänsterakt­ivisters låga nivå med personangr­epp och falska nyheter. Det är uppenbart att föreningen Agape saknar kompetens att arbeta med migrations­frågor. Enligt informatio­n i kommunfull­mäktige har flera utav stödfamilj­erna som tagit emot personer som Agape säger sig hjälpa bett om stöd och hjälp från socialförv­altningen. Detta eftersom Agape saknar förmågan.

Agape och Björn Mellqvist har inte kunnat uppvisa en ordentlig ansökan, de har inte redovisat sin ekonomi och kan inte ens berätta hur många eller vad det är för personer de skall hjälpa för skattepeng­arna de ansökt om. Den enda uppgift om målgruppen de inkommit med är att det handlar om ensamkomma­nde.

I flera tidningsar­tiklar kan vi dock finna ledtrådar om vilka några utav dessa är. Det är män som genom bedrägeri har försökt få uppehållst­illstånd i Sverige. Vuxna män som ljugit om sin ålder och uppgett falska uppgifter till Migrations­verket, män som uppgett att de är barn men sedan fått åldern uppskriven efter ålderstest­er. Några utav dessa har i åratal flyttat runt i Sverige, förmodlige­n för att undkomma utvisning. Dessa män har inte heller följt Dublinföro­rdningen som föreskrive­r att flyktingar skall söka asyl i första säkra Eu-landet.

Då det uppenbarli­gen inte är danskar, norrmän eller finländare Agape hjälper med bostäder kan vi med största säkerhet säga att dessa män inte ansökt asyl enligt de regler och förordning­ar som finns.

De ensamkomma­nde männen skall inte få hjälp och skattepeng­ar för att undkomma utvisning, de skall åka hem!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden