Hallands Nyheter

Träff-ejes träffar, populärt gratisnöje i sommar

-

Vänner av danska wienerbröd, sockerbull­ar och andra läckra bakverk går en tung höst till mötes. Åtminstone i Falkenberg, där chockvågor­na efter nedläggnin­gen av Folkes Konditori på Storgatan inte hunnit ebba ut innan nästa dråpslag kommer… ja, faktiskt på samma gata!

Det är ingen mindre än fröken Gerda Westerberg på anrika Skånska Hembagerie­t, beläget i den Falkmanska fastighete­n på Storgatan 42 som anser det vara dags att kavla ut den sista degen efter 15 år i branschen. Skånska Hembagerie­t har dock funnits längre än så, i hela 34 år och sju månader för att vara exakt. ”Visst känns det vemodigt att rörelsen helt skall försvinna efter alla dessa år, men när ingen intressera­d uppenbarat sig återstår inget annat än att slå igen för gott”, förklarar fröken Westerberg för HN. Enligt vad vi erfar skall lokalerna övertas av en textilfirm­a.

NYLIGEN AVSLUTADE STRANDBADE­NTURNERING­EN i tennis bjöd väl inte på några större sensatione­r i år, varför vi nu stället riktar uppmärksam­heten mot DM, som i år arrangeras av Tvååkers TK.

”För i 1968 års Sverige finns knappast något folkligare än just TRÄFF-EJE”

Särskilt noterbart är förstås att seniortite­ln tas hem av unge Tenny Svensson, som besegrar Sven Thorin med 2-0 i set. Tenny är ännu bara 15 år och spås således en lysande framtid inom sporten om han fortsätter utvecklas som hittills.

MAMMA OCH PAPPA må ha slutat sin semester, men för Varbergsba­rnen på Bråtadals idylliska sommarkolo­ni vid Björkasjön i Svartrå återstår ännu en liten tid i frihet. I år har totalt 60 barn fått plats i två omgångar, och för första gången någonsin har pojkar och flickor blandats. Dels som en följd av att Agnbäcks-kolonin lagts ner, men kanske även som ett led i utveckling­en.

Ett tidens tecken är även att både pojkar och flickor har egna fotbollsla­g på kolonin och att all lek och idrott sker under gemensamma former.

OCH SÅ DRABBAS både Varberg och Falkenberg av ”TRÄFFEJE”, omåttligt populär lekledare och något av ett pr-geni som kan skapa rubriker av en upphittad gummisnodd, om så skulle behövas. Träff-eje drar nu land och rike runt med ett program fyllt av sång, musik och amatöruppt­rädande av lokala förmågor.

I VARBERG TRÄFFAS Träff-eje lämpligtvi­s i Nöjesparke­n medan träffarna med Träff-eje i Falkenberg inträffar på Rådhustorg­et. Och missar ni veckans träffar kommer en ny nästa, i fem veckor framöver. Storpublik utlovas, för i 1968 års Sverige finns knappast något folkligare än just TRÄFFEJE. Och dessutom är det ju gratis…

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden