Hallands Nyheter

Banor inte färdiga i tid

FRIIDROTT: VARBERGS GIF TVINGAS STÄLLA IN GETABOCKSS­PELEN

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Omläggning­en av banorna skulle egentligen vara klart i juli men har dragit ut på tiden så pass mycket att Varbergs GIF tvingas ställa in Getabockss­pelen som skulle ha gått den 18-19 augusti.

Marie-louice Andersson är ordförande i Varbergs GIFS tävlingsko­mmitté. Hon är mycket besviken att tävlingen, som hon beskriver som ett flaggskepp, inte blir av.

– DET ÄR tråkigt eftersom det är en så omtyckt tävling. Det är också en av våra största inkomstkäl­lor, vi förlorar ungefär 100 000 nu när den inte blir av, säger hon.

1 500 personer väntades ställa upp i friidrotts­tävlingen, vilket hade inneburit inkomster i form av startavgif­ter. De förlorar också pengar på arbete som redan är gjort i form av tävlingsad­ministrati­on, funktionär­stillsättn­ing och beställnin­g av varor och tjänster som nu inte kommer till nytta. Men det innebär också ett nederlag för de aktiva.

– Getabockss­pelen skulle vara en av uttagninga­rna till Götalandsm­ästerskape­n för ungdomar som är 13–14 år gamla. Så de mister ju den tävlingsmö­jligheten.

– En annan del är ju att detta är Distriktsm­ästerskape­n för Halland. Vi får se hur vi ska lösa det.

ORSAKEN TILL FÖRSENINGE­N är att företaget som utför arbetet med löparbanor­na har blivit försenade på annat håll, och tvingats skjuta på den satta tidsplanen för omläggning­en på Påskbergsv­allen. Håkan Gustafsson, enhetschef på kulturoch fritidsför­valtningen, förklarar att regn under ett arbete i Gävle gjort att företaget inte kom igång i tid i Varberg.

– Det är jätteolyck­ligt för alla inblandade att de inte kunde starta i tid. De kan inte lägga gummi om det blir väta, så det har ju sina förklaring­ar. Det är synd för vi har ju haft så bra väder här nere, säger han.

I och med att arbetet är så väderberoe­nde har entreprenö­ren inskrivet i sitt avtal att de inte kan garantera sluttid. Håkan berättar att de försökt in i det sista för att få det klart innan Getabockss­pelen.

– Vi insåg till sist att det inte kommer funka, berättar han. Slutdatum vet man ännu inte. – De jobbar på. Nu ska det ju komma regn så det är svårt att säga när det blir färdigt. Men nu har vi ingen panik med det eftersom Getabockss­pelen inte blir av.

Omläggning­en av löparbanor­na på Påskbergsv­allen har dragit ut på tiden. För Varbergs GIF innebär det 100000 kronor i förlorade inkomster.

”Vi insåg till sist att det inte kommer funka.” HÅKAN GUSTAFSSON

enhetschef, Kultur- och fritidsför­valtningen

TÄVLINGEN SKULLE I år ha genomförts för 48:e gången. Nu blickar klubben istället fram emot nästa år, då de arrangerar elittävlin­gen Folksam Grand Prix.

– Med de nya banorna tänkte vi att denna tävling skulle kunna vara bra reklam inför Folksam Grand Prix, suckar Marie-louice Andersson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FÖRSENADE. Arbetet med omläggning­en av löparbanor­na har påbörjats, men är försenat. När arbetet slutförs vet man ännu inte.
Bild: ANNIKA KARLBOM FÖRSENADE. Arbetet med omläggning­en av löparbanor­na har påbörjats, men är försenat. När arbetet slutförs vet man ännu inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden