Hallands Nyheter

Varbergs Bois värvar dubbelt inför hösten

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

För tre veckor sedan avgjorde Keanin Ayer finalen i Gothia Cup. Nu är 18-åringen klar för två år i Varbergs Bois. – Det är ingen normal talang, för mig är han något alldeles extra, säger tränare och sportchef Joakim Persson.

Inför säsongen hämtade Varbergs Bois in Adama Fofana från den ghananska akademin Right To Dream. Bland Fofanas tidigare lagkamrate­r i U18-laget fanns sydafrikan­ske Keanin Ayer.

– Jag fick höra om Varberg förra måndagen och att jag skulle komma hit för ett provspel, säger Ayer.

Han spelade i U21-lagets match mot Öster redan under förra tisdagen. Och några träningar senare har han skrivit på ett tvåårskont­rakt som går ut sommaren 2020.

– VI SÅG honom i Gothia Cup, jag kollade på en match ihop med Marcus Lantz och vi såg direkt att han var något extra. Men jag trodde inte att det skulle vara möjligt att få hit honom, vi får tacka Right To Dream, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är ett samarbete som jag tror kommer bli oerhört bra för oss i framtiden, men då är det viktigt att vi håller oss kvar i Superettan.

Keanin Ayer flyttade till Ghana som 11-åring och har tillhört akademin i sju säsonger.

– Det var tufft, maten var annorlunda, människorn­a och kulturen var annorlunda. Jag hade det kämpigt, men jag vande mig, säger Ayer.

Hur är du som spelare?

– Jag är snabb i huvudet och smart med bollen. Jag har ett bra passningss­pel och jobbar hårt för laget.

Vad tycker du om Bois sätt att spela?

– De spelar på ett sätt som jag gillar, hålla i bollen och spela runt. Det passar mig som spelare

PERSSON SÄGER ATT Ayer har höjt kvaliteten på träningarn­a omgående och att mittfältar­en utan tvivel håller för spel i Superettan redan i höst.

– Sen om han behöver några månader för att anpassa sig, det är svårt att säga. Men jag ser honom som en värvning som kan gå rakt in i startelvan, säger Persson. När är han spelklar?

– Det står väl lite i stjärnorna, men vi hoppas att det löser sig så * Matt Pyzdrowski - Jakob Bergman, Sebastian Möller, Jesper Modig, Joakim Lindner - Joel Palmquist, Nahom Girmai, Albert Ejupi, Adama Fofana - Teddy Bergqvist, Izuchukwu Emeh

SENARE UNDER FREDAGEN presentera­de Varbergs Bois ytterligar­e ett nyförvärv. Offensive mittfältar­en Daniel Krezic hämtas in från Oddevold under resten av säsongen. I andra riktningen går Albin Skoglund på lån.

– Albin behöver spela och Krezic ville ta chansen att spela lite högre upp. Det är en bra lösning för båda spelarna, säger Persson.

Daniel Krezic skrev på för Varbergs Bois under fredagseft­ermiddagen och har ännu inte gjort någon träning med sina nya gamla lagkamrate­r. Han finns inte heller med i truppen till lördagens match mot AFC Eskilstuna.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? TALANG. Keanin Ayer imponerade stort på Joakim Persson under årets Gothia Cup.
Bild: SIMON CARLSSON TALANG. Keanin Ayer imponerade stort på Joakim Persson under årets Gothia Cup.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NY FRÅN ETTAN. Daniel Krezic (till höger) har gjort tre mål i division ett den här säsongen. Frågan är om det även blir mål i Superettan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NY FRÅN ETTAN. Daniel Krezic (till höger) har gjort tre mål i division ett den här säsongen. Frågan är om det även blir mål i Superettan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden