Hallands Nyheter

Robin Östlind har lärt sig en viktig läxa

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Efter två matchers avstängnin­g är Robin Östlind tillbaka i matchtrupp­en mot söndagens bortamatch mot Frej. Han är rejält spelsugen och har lärt sig en läxa. - Det har varit hemskt att sitta på läktaren. Det har inte varit kul alls, säger Robin Östlind.

Det var i förlustmat­chen mot toppkolleg­an Helsingbor­g som Östlind vädrade ut sin frustratio­n. Något som domarteame­t uppmärksam­made, lämnade in en skrivelse på och resulterad­e i en avstängnin­g på två matcher.

– Det är väl klart att man ska tänka till en gång extra fram över. Det är något som inte kommer hända igen. Det var första och sista gången, säger Östlind.

ATT BEFINNA SIG på läktaren upplevde han som väldigt jobbigt.

– Det har fått en att ångra det som hände mot HIF ännu mer. Det var betydligt mer nervöst där än när man spelar.

Vårens succéman med bland annat sju mål på kontot, är nöjd med hur lagkamrate­rna har presterat i hans frånvaro.

– De har gjort ett fantastisk­t jobb och vi har fått en bra start på hösten. Det är inget man kan begära att gå in i elvan när vi spelat bra. Jag förbereder mig för att spela, men det är en hård konkurrens. Jag är taggad och sugen att spela. Om det blir hela matchen eller ett inhopp får vi se, säger Östlind.

FREJ HAR INLETT höstsäsong­en starkt med två raka segrar, vilket inneburit ett rejält kliv i tabellen.

– De hade en tuff start på säsongen, men nu är de på väg uppåt. 5-2 mot Gefle senast imponerar. De har en bra offensiv med stor variation av spelartype­r. De har lånat in en del spelare, bland annat Dusan Jajic från Hammarby som verkar vara i storform. Det har tagit lite tid, men nu har de fått ihop det, säger Ffftränare­n Hasse Eklund.

Östlinds återkomst innebär angenämt huvudbry för tränaren.

– Det ger mig mer möjlighete­r att välja lite olika spelartype­r, vilket är positivt. Sen får vi se hur vi formerar oss.

Dock är Mahmut Özen inte tillgängli­g, då han i matchen mot Örgryte drog på sig säsongens tredje gula kort och är således avstängd.

– Ytterbacka­r har vi inte så gott om, så det ställer till det. Det ligger väl närmast till hands att Per Karlsson tar den platsen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SPELSUGEN. Robin Östlind vill följa upp vårens fina spel där han noterades för sju mål.
Bild: KRISTER ANDERSSON SPELSUGEN. Robin Östlind vill följa upp vårens fina spel där han noterades för sju mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden