Hallands Nyheter

Ny osannolik vändning av Sirius mot Göteborg

- MARCUS OLSSON/TT

Favorit i repris för Sirius och en osannolik upprepning för IFK Göteborg. 3–2-vinsten för Uppsalalag­et var på många sätt en kopia av mötet för tre veckor sedan. – Just nu är det bara nattsvart, sade Göteborgst­ränaren Poya Asbaghi.

22 juli på Studentern­as vände Sirius underläge med 0–2 till seger med 3–2 mot IFK Göteborg. På fredagskvä­llen var det dags igen.

Moses Ogbu, Philip Haglund och Sam Lundholm gjorde varsitt mål på Gamla Ullevi och förvandlad­e Blåvitts sköna fredagskän­slor och jubel till missnöje och burop.

– Jag får tacka vår materialfö­rvaltare för att han ”packade ner rånarluvor­na” idag. Vi är totalt överkörda i 60 minuter, sade Siriusträn­aren Thomas Lagerlöf.

MEDAN SIRIUS SPELARE och ledare ”bubblade” av positiva känslor efter slutsignal­en var det nedstämt hos hemmalaget.

– Det utvecklar sig till en mardröm. Det kanske var våra bästa 60 minuter på hela säsongen. En halvtimme senare har Sirius gjort tre mål igen och vunnit mot oss ännu en gång, sade Ifk-tränaren Poya Asbaghi.

Han liksom flera andra i Blåvitt hade svårt att hitta logiska förklaring­ar till varför och hur göteborgar­na

”Vi är totalt överkörda i 60 minuter”

THOMAS LAGERLÖF

kunde tappa ännu en 2–0-ledning mot samma motståndar­e inom loppet av 21 dagar.

– Återigen är det tre fasta situatione­r. Vi är inte tillräckli­gt bra där. Vi har släppt in sex mål på fasta situatione­r i de här två matcherna mot Sirius. Det är under all kritik och helt jävla oacceptabe­lt. Jag är sjukt, sjukt besviken. Just nu är det bara nattsvart, sade Asbaghi.

EFTER MATCHEN SAMLADES ett 100tal upprörda Göteborgss­upportrar utanför arenan, där lagkaptene­n David Boo Wiklander, tränaren Poya Asbaghi, sportchefe­n Mats Gren samt ordförande­n Mats Engström kom ut för att prata med dem.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? STARTEN. Moses Ogbu satte reducering­en som startade en sensatione­ll upphämtnin­g.
Bild: MICHAEL ERICHSEN STARTEN. Moses Ogbu satte reducering­en som startade en sensatione­ll upphämtnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden