Hallands Nyheter

Hallänning­ar med i stor filmmusika­l

FILM: FILMKLASSI­KERN ”GHOST” BLIR MUSIKAL PÅ CHINA TEATERN

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

1990 var året då filmen ”Ghost” med skådespela­re som Demi Moore, Patrick Swayze och Whoopi Goldberg tog över biosalonge­rna. I dag är filmen en klassiker och har tidigare spelats som musikal på Broadway och West End. Nu är det Stockholms tur, och tre halländska musikalart­ister är med.

– Jag kommer ihåg när jag såg den för första gången. Jag var ung men redan då tyckte jag att den var helt fantastisk­t. Det ska bli otroligt roligt att få vara en del av det här projektet, säger Kristina Lindgren, som delar rollen som ”Molly” med den danska musikalart­isten Maria Lucia Heiberg Rosenberg.

KRISTINA ÄR OFTA i Halland då hon har sommarstäl­le i Falkenberg tillsamman­s med sin man David Lindgren, som är mitt uppe i turnerande­t med Diggiloo-gänget.

Kristina är även aktuell med en roll i den kommande filmen som * År: 1990 * Regi: Jerry Zucker * Genre: Dramathril­ler * Handling: Rollerna ”Sam” och ”Molly” utsätts för ett rån. ”Sam” avlider av skador vid rånet, men väljer att stanna kvar på jorden som ett spöke. Med tiden märker ”Sam” att rånet var planerat som mord. Han måste då varna ”Molly” via ett medium. baseras på Tomas Ledins sånger – ”En del av mitt hjärta” – med etablerade skådespela­re som Malin Åkerman och Jonas Karlsson i huvudrolle­rna.

Även Halmstadbo­n Alexander Larsson, som i dag bor i Stockholm, är med i den kommande musikalen på China teatern.

– Jag spelar allt ifrån spöke, nunna till sjukvårdar­e – jag har många olika roller. Men det är fantastisk­t roligt att få spela med alla etablerade och profession­ella artister, säger Alexander.

Han har tidigare varit med i en rad olika musikaler – bland annat ”Hairspray” och ”Dirty dancing” som visades i Stockholm.

DEN TREDJE PERSONEN som syns på scen med halländsk anknytning är Sanna Martin, som ofta tillbringa­r sina somrar i Halmstad då hon fortfarand­e har familj i staden. Hon sågs nyligen i musikalen ”The Phantom of the Opera” där hon spelade mot Peter Jöback.

– I ”Ghost” har jag tre roller, och jag spelar bland annat ”Mrs Santiago”. Jag tycker att det är en väldigt fin känsla att ingå i en ensemble, eftersom alla runt om en blir ens familj, säger Sanna.

MANNEN SOM STÅR för översättni­ng och regi är den etablerade 67-åringen Anders Albien. Han har tidigare regisserat internatio­nella uppsättnin­gar och då satt sin egen prägel. Och det verkar han ha gjort även inför denna musikal.

– Anders har tonat ner lite av de stora dansnumren­a och fokuserat mer på dialogerna. Han är verkligen ett geni, en briljant regissör att jobba med, säger Kristina.

Just nu pågår repetition­erna för fullt inför premiären. Allt ska klaffa efter några veckor, och totalt framförs omkring 17 låtar – allt är på svenska. Hur känns det att spela en klassiker, känner man en extra press?

– Nja, eller det är klart att det är pirrigt och nervöst, men det ska bli riktigt kul. Det är första gången som ”Ghost” spelas som musikal i Skandinavi­en, och det är tack vare Anders Albien. Vi alla är extremt taggade och peppade inför det här, avslutar Kristina.

Tre halländska musikalart­ister står på scen den 14 september på China teatern i Stockholm. Då är premiären av klassikern ”Ghost”, som nu blir filmmusika­l. – Det är pirrigt, säger Kristina Lindgren, musikalart­ist.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? PÅ SCEN. Nu blir filmklassi­kern ”Ghost” musikal på China teatern i Stockholm. Med på scen syns tre personer med halländsk anknytning – Alexander Larsson, från Halmstad, Sanna Martin som har släkt och vänner i Halmstad och Kristina Lundgren har sommarhus i Falkenberg.
Bild: LINA SALOMONSSO­N PÅ SCEN. Nu blir filmklassi­kern ”Ghost” musikal på China teatern i Stockholm. Med på scen syns tre personer med halländsk anknytning – Alexander Larsson, från Halmstad, Sanna Martin som har släkt och vänner i Halmstad och Kristina Lundgren har sommarhus i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden