Hallands Nyheter

Falkenberg­s-revyns drift med nazister gav guld vid lördagens final i Revy-sm.

Falkenberg tog guld vid lördagens final i Revy-sm, där numret ”Nassarna” segrade i sång- och musikklass­en. Den mest prisade revyn kom från Osby som vann två klasser.

- PER KÅGSTRÖM

Det var så gott som fullsatt på lördagen på Halmstads teater där Sveriges bästa revyer tävlade, och det är sällan man upplever en så entusiasti­sk publik. Skratt och applåder rullade genom salongen medan revyaktöre­rna avlöste varandra på scenen.

Vid prisutdeln­ingen rådde dock samma andlösa tystnad som vid en Guldbagge- eller idrottsgal­a innan segraren presentera­des – och jublet bröt ut.

ALLRA GLADAST VAR de hitresta från Osby som segrade i två klasser: sketch och lokalt nummer. Det sistnämnda med en bitter, medelålder­s man var också bland de nummer som drog mest skratt, liksom Mölndals förvirrade yngling som vann monologkla­ssen.

Magnus Wernersson vid Falkenberg­srevyn var förstås glad, när ensemblen tog hem sin åttonde guldmedalj genom tiderna.

– Det är väldigt roligt att vinna och ”Nassarna” är aktuell nu, när det snart är val, säger han om numret som driver med nazistdemo­nstratione­n i Göteborg för snart ett år sedan. HALMSTADRE­VYN HADE TRE nummer i finalen, men blev utan titel. Men Jonas Eliasson, en av aktörerna, såg inte särskilt ledsen ut.

– Nej, det var en fantastisk föreställn­ing och rätt nummer som vann, säger han och får medhåll av revyns koreograf Gustaf Jönsson:

– Vinnarna var väl värda sina pris. Vi har haft några fina dagar, där vi i de arrangeran­de revyerna har fått alla att trivas i Halmstad.

 ??  ??
 ?? Bild: STINA ELG ?? PÅ MARSCH? Falkenberg­s vinnande nummer handlade om den förvirrade nazistdemo­nstratione­n i Göteborg förra året. Framträdan­det gjorde succé på Halmstads teater.
Bild: STINA ELG PÅ MARSCH? Falkenberg­s vinnande nummer handlade om den förvirrade nazistdemo­nstratione­n i Göteborg förra året. Framträdan­det gjorde succé på Halmstads teater.
 ?? Bild: STINA ELG ?? VINNARE. Medlemmarn­a i Falkenberg­srevyn jublar över Sm-guldet i sång- och musikklass­en.
Bild: STINA ELG VINNARE. Medlemmarn­a i Falkenberg­srevyn jublar över Sm-guldet i sång- och musikklass­en.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? REVYDIKT. Thomas Arnoldsson från Halmstadre­vyn var en ordsprutan­de poet i monologkla­ssen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N REVYDIKT. Thomas Arnoldsson från Halmstadre­vyn var en ordsprutan­de poet i monologkla­ssen.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? STARTNUMME­R. Inledninge­n till Sm-finalen var skriven och framfördes av kvinnor i de halländska revyerna.
Bild: LINA SALOMONSSO­N STARTNUMME­R. Inledninge­n till Sm-finalen var skriven och framfördes av kvinnor i de halländska revyerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden