Hallands Nyheter

Träffa söver motorkärle­ken

BJÖRKÄNG: ”TRODDE ALDRIG JAG SKULLE HITTA MIN DRÖMBIL”

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Under sommaren har bilträffar­na i Björkäng lockat flera tusen besökare och 1533 fordon hittills i år med två träffar kvar på säsongen. Det är tredje året träffen hålls på Gamla Björkängs motell, en mittpunkt mellan Varberg och Falkenberg.

– Man märker att intresset har ökat över åren, det blir fler och fler besökare, Wheels & Wings har lockat till nostalgi och kvällen innan W&W var det nog rekord med 481 fordon, säger Per-erik Ladd, som är en av arrangörer­na.

ALLA FORDON ÄR välkomna stora som små, så länge det finns en motor på. Traktorer, motorcykla­r och jänkare står uppradade på parkeringe­n. När Per-erik Ladd och Kenth Andersson hörde att träffarna i Tvååker inte skulle anordnas längre tog de saken ur egna händer. Tillsamman­s med två andra familjer letade de ny mötesplats för bilträffen.

–Vi har tur att vi får vara här i Björkäng, tack vare campingen. Allt det här startade i baksätet på en Cadillac under Wheels & Wings, säger Kenth Andersson och skrattar.

Stämningen är på topp och likaså vädret. Sex stycken bilar från Mustanggän­get glider tillsamman­s in på parkeringe­n. Mellan en Cadillac 67:a Deville och en Chrysler 300 65:a sitter Pia och Bosse Dahlgren från Varberg och Bengt Andreasson från Falkenberg och Anette Johnsson och njuter i solen.

– Jag har skruvat bilar hela mitt liv. Det är kul att få träffa likasinnad­e människor, jag menar, vi här har aldrig träffats innan men ändå

När våren och sommaren är här plockas de fram. Jänkarna som stått hela vintern i garaget och meckats med. Då träffas man och pratar bilar tillsamman­s med andra bilentusia­ster.

”Man märker att intresset har ökat över åren, det blir fler och fler besökare, Wheels & Wings har lockat till nostalgi och kvällen innan W&W var det nog rekord med 481 fordon.”

PER-ERIK LADD, bilträffs arrangör

satte vi oss bara ner här och började tjöta, säger Bosse Dahlgren.

EN LLOYD LT 500 årsmodell 53 drar åt sig mycket uppmärksam­het. Den är helt i trä, en så kallad woody, och det finns bara tre stycken av just den här modellen så vitt ägarna Helena och Andreas Dedorsson från Valinge vet.

– Är det någon som vet att det finns fler får de gärna höra av sig. Vi har döpt den till Hedwig och firar ett år i dag. Vi har andra Lloyd också men detta är en ovanlig modell. Jag har satt priset på 700 000 för den för jag vill aldrig sälja den, säger Helena Dedorsson.

Bo Weiland står och visar olika modeller i ”The complete book about Mustang”. Han har en Ford Mustang 65:a och är med i Mustangklu­bben Skaraborg tillsamman­s med bland annat Håkan Wall och Christine Garvey.

– Jag har köpt min drömbil, eftersom jag själv är 66:a ville jag ha en vit i den årsmodelle­n. Jag glömmer aldrig när han jag köpte den av öppnade garaget och den stod där. Leendet bara spred sig, jag var som en treåring. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, säger Christine Garvey.

 ??  ?? DRÖMBILEN. Christine Garvey trodde aldrig hon skulle hitta sin drömbil, en vit 66:a Ford Mustang. Det var kärlek vid första ögonkastet när hon hittade den.
DRÖMBILEN. Christine Garvey trodde aldrig hon skulle hitta sin drömbil, en vit 66:a Ford Mustang. Det var kärlek vid första ögonkastet när hon hittade den.
 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ??
Bild: ELLINOR SVENSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden