Hallands Nyheter

S lovar fasta jo

NORRTÄLJE: LÖFVEN UTLOVADE VÄLFÄRDSSA­TSNINGAR PÅ 65 MILJARDER

-

Socialdemo­kraterna föreslår: * * * * *

Minst 90 procent av de anställda inom kommunerna ska vara tillsvidar­eanställda – ett vallöfte från Socialdemo­kraterna. S lovar även fast jobb åt alla som avslutar vård- och omsorgspro­grammet på gymnasiet.

Sammanlagt vill Socialdemo­kraterna satsa 65 miljarder på välfärden. Av den summan har 35 miljarder redan satsats under innevarand­e mandatperi­od. Nu vill man höja med 30 miljarder till, en satsning som presentera­des för en tid sedan. Några nya pengar lovades inte på söndagen.

– Vi går till val på att satsa 20 permanenta välfärdsmi­ljarder. Vi vill också satsa tio miljarder på skola, omsorg och socialt eftersatta kommuner, sade statsminis­ter Stefan Löfven (S) vid en presskonfe­rens på Ängsgården­s äldreboend­e i Norrtälje.

SOCIALDEMO­KRATERNA vill att minst 90 procent av de anställda inom landets kommuner ska vara tillsvidar­eanställda. Ett annat förslag är att alla som tar studenten från gymnasiepr­ogrammen Barn och fritid eller Omvårdnads­programmet ska garanteras tillsvidar­eanställni­ng efter avslutad utbildning.

I sitt sommartal i ett ösregnande Norrtälje upprepade Stefan Löfven sitt mantra att årets val är en folkomröst­ning om välfärden.

–Och min linje är denna: Jag

 ??  ?? Minst 90 procent av de anställda inom landets kommuner ska vara tillsvidar­eanställda.Garanterad tillsvidar­eanställni­ng på heltid till alla som slutför vård- och omsorgspro­grammet som undersköte­rskor/barn- och fritidspro­grammet som barnskötar­e.Fler utbildning­splatser för undersköte­rskor och fler platser för vidareutbi­ldning på yrkeshögsk­olan. Avskaffa minutschem­an i hemtjänste­n. Nästa mandatperi­od ska investerin­garna i välfärden öka med minst 65 miljarder jämfört med 2014. LOVAR JOBB. Minst 90 procent av de anställda inom kommunerna ska vara tillsvidar­eanställda, är ett av statsminis­ter
Minst 90 procent av de anställda inom landets kommuner ska vara tillsvidar­eanställda.Garanterad tillsvidar­eanställni­ng på heltid till alla som slutför vård- och omsorgspro­grammet som undersköte­rskor/barn- och fritidspro­grammet som barnskötar­e.Fler utbildning­splatser för undersköte­rskor och fler platser för vidareutbi­ldning på yrkeshögsk­olan. Avskaffa minutschem­an i hemtjänste­n. Nästa mandatperi­od ska investerin­garna i välfärden öka med minst 65 miljarder jämfört med 2014. LOVAR JOBB. Minst 90 procent av de anställda inom kommunerna ska vara tillsvidar­eanställda, är ett av statsminis­ter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden