Hallands Nyheter

Halmstad föll tungt mot Gefle

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Johan Oremo såg länge ut att rädda en Halmstadpo­äng mot sitt forna lag Gefle. Men kvittering­en i 85:e minuten räckte ingenstans när gästerna avgjorde på tilläggsti­d.

HALMSTAD GEFLE

(0–1)

Det var en besviken Johan Oremo som kunde konstatera att Halmstad kammade noll på hemmaplan mot nästjumbon Gefle.

– Vi har mycket boll och många lägen men vi lyckas inte sätta dit bollen samtidigt som Gefle får komma i en tidig ledning och då har vi i stället en uppförsbac­ke, säger Oremo och fortsätter:

– Det är nära att vi tar oss ur den men tyvärr så lyckades de göra ett till på slutet och det var jävligt tungt. Vad beror det på att ni har så svårt för att göra mål?

– Svårt att säga vad det beror på men vi har alldeles för många bra lägen för att inte göra fler mål i dag, säger han och fortsätter:

– Vi går ju för segern på slutet. Vi

” Vi har mycket boll och många lägen men vi lyckas inte sätta dit bollen”

JOHAN OREMO

håller kvar Peter (Larsson) där uppe och fortsätter att pumpa in bollar och skapar många heta situatione­r i deras box, men kontentan av det är att vi öppnar oss lite bakåt och det slinker igenom ett par, tre lägen för dem också och till slut så sätter de dit bollen och gör det vi inte lyckas göra.

Du fick lite mer speltid i dag. Hur känns formen?

– Det är ett jobb att ta sig tillbaka från en tung skada och jag känner fortfarand­e sviter av det, men det blir bättre och bättre så det är bara att jobba på, säger Oremo.

Hur viktigt var det att få göra ett mål i dag?

– Det är naturligtv­is jätteskönt att få göra ett mål i dag, det är en färskvara att ha självförtr­oende och känna att man är där.

Igor Krulj (tränare i HBK) efterlyste inför matchen ett snabbare passningss­pel framför allt på mittfältet. Det saknades i första halvlek och såg något bättre ut i andra. Vad är orsaken till att det inte fungerar fullt ut?

– Båda matcherna som vi har spelat nu har vi mött ett lågt försvarssp­el. AFC får en tidig utvisning och blir väldigt baktunga och Gefle har under långa stunder ett lågt försvarssp­el. Då måste vi flytta på bollen otroligt fort, bolltempot måste upp så att vi får dem att flytta på sig. Så länge de får stå i positioner är det svårt att ta sig igenom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden