Hallands Nyheter

Dags att satsa på landsbygds­trafiken

-

på ”Lyckade satsningar i kollektivt­rafiken” (29/8).

VAL 2018. De senaste åren har det gjorts flera lyckade och viktiga satsningar på kollektivt­rafiken i Varberg, så som 15-minuterstr­afik i stadstrafi­ken, gratis bussresor för seniorer och enzonstaxa för periodkort. Satsningar­na har dock haft en tydlig slagsida mot stadstrafi­ken och ifrån Centerpart­iet tycker vi att det nu är hög tid att satsa på landsbygds­trafiken. Vi föreslår därför fyra förändring­ar i syfte att förbättra landsbygds­trafiken.

FÖR DET FÖRSTA vill vi kompletter­a med en ny flexlinje som är beställnin­gsbar och kan ta resenärer på tvärs gentemot de ordinarie busslinjer­na, t ex från Veddige till Väröbacka eller från Skällinge till Tvååker. För det andra vill vi se över helgtrafik­en så att det är möjligt att åka kollektivt under helgkvälla­r från samtliga orter i kommunen minst varannan helg. För det tredje vill vi förbättra trafiken med kranskommu­nerna, så att man kan åka mellan exempelvis Kungsäter och Horred eller mellan Sibbarp och ordinarie busslinje på väg 154. För det fjärde vill vi se över tidsregler­na för seniorkort­et, så att boende på orter med långa avstånd och få bussturer inte drabbas negativt, vilket tyvärr är fallet i dag.

MED CENTERPART­IET bakom ratten kommer förbättrad kollektivt­rafik på landsbygde­n vara prioritera­t under nästa mandatperi­od. Det är på tiden!

Christofer Bergenbloc­k (C)

1:a på kommunlist­an

Lena Språng (C)

2:a på kommunlist­an

 ??  ?? CHRISTOFER BERGENBLOC­K (C) OCH LENA SPRÅNG (C).
CHRISTOFER BERGENBLOC­K (C) OCH LENA SPRÅNG (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden