Hallands Nyheter

Odevärlden

- CLAS-GÖRAN SANDBLOM livets.gang@hn.se

klaringarn­a till att det gått så bra. Jag visste inte vad Yves Saint Laurent var för något när jag kom dit, men förstod när jag skulle träffa deras stylist och såg deras guldbelagd­a väggar.

Efter en tids kämpande small det till och Åsa-anthon fick göra sin första catwalk.

– Att den gjordes exklusivt för 100 personer var nog ett Pr-trick, men jag kände mig extra viktig över att få gå ut först och märkte hur hjärtat bultade. För mig var det fortfarand­e ett äventyr, allt hade gått så fort.

Tillvaron för Anthon hade förändrats.

– Men av reaktioner­na på Facebook såg jag att jag hade kvar mina gamla vänner. Fast jag hade blivit mer ”fransman”, jag sa vad jag tänkte och tyckte, det var inte något drag hos mig tidigare.

Han fick börja flyga till olika jobb:

– Första gången jag flög var för ett jobb i New York, för världskänd­a klädföreta­get Uniqlo. Jag lyckades fylla i min visumansök­an digitalt i absolut sista stund på flygplatse­n.

– Mellan diverse andra olika uppdrag hann jag sedan med att göra 17 modevisnin­gar i Paris på en månad. Hur har du påverkats av ditt nya liv?

– Jag tror inte att jag blivit pretentiös, jag känner mig inte viktigare än någon annan. Jag har inte tillåtit mig tycka att jag lyckats med något speciellt som exempelvis författare och vetenskaps­män. Och jag kommer från arbetarkla­ss. En kille från landet. Men det kan vara lätt att tappa fotfästet.

Två gånger om året är det fashionvec­kor – i London, Milano och New York.

– Inför dem är det castingar i Paris och Milano. Det är pressande att sälja sin ”look” och det kostar att resa.

Nu är han gift med italienska­n Erica, och har sin bas i Rom. Paret har köpt en ruin i Vico del Gargano i sydöstra Italien. Den renoverar de för att kunna hyra ut. Vid sidan av modelljobb­et utbildar han sig också till optiker.

– Jag är en livsnjutar­e som mina föräldrar och har inte haft som mål att göra karriär. Jag vill inte bli identifier­ad som modell, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden