Hallands Nyheter

”Viktigt att man gör sin del och går och röstar”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

” Att dela in människor i olika grupper, det skapar bara aggressiv stämning i samhället och det mår ingen bra av.”

Mattias Roth inväntar sista veckans debatter innan han bestämmer sig för vilket parti som får hans röst. – Har man en möjlighet att påverka då ska man göra det, säger han.

Efter sju år som spelare i HK Varbergs A-lag fokuserar Mattias Roth nu enbart på rollen som ungdomsans­varig i klubben. Ur lokalpolit­iskt perspektiv ser han främst en brinnande fråga.

– Hallbriste­n. Finns det några politiker som bryr sig om ungas fritid då ska de veta att det är en bristvara på fullstora hallar, säger Mattias Roth.

HK Varberg har cirka 200 ungdomar i sina led.

– Och vi ökar hela tiden. Det är fler och fler som kommer till oss. När man sitter och försöker pussla ihop träningssc­heman som är drägliga för våra ledare och spelare då märker man att det är hallbrist i kommunen. Det är inte det lättaste att göra alla nöjda, säger Roth. Han fortsätter: – Vi har inte behövt tacka nej till ungdomar - än. Vi kör dubbla årgångar och då får man ihop det. Men målet är att få ihop 25-30 i varje årskull och då hade vi behövt väldigt många fler handbollsh­allar. Det är ju speciella linjer och även vinklar man måste lära sig.

Roth har inte bestämt sig för vad han ska rösta på.

– Jag jobbar på friskola, kommunal skola, jag är familjefar och är ledare i handbollsk­lubben. Det är många olika roller. Men jag har en vecka på mig att studera vad som passar mig bäst.

Går du efter parti eller partiledar­e?

– Det är lite vad de säger i sina partiprogr­am, och vad de vill försöka och lova under sina fyra år. Men allas lika värde är det viktigaste för att jag ens ska kika på partiprogr­ammet.

Tror du det blir jämnt?

– Siffrorna visar på tre starka partier, så det är väl de som slåss om det. Man får hoppas att det blir något vettigt som tar över, om det skulle bli ett byte, säger Mattias Roth.

– För att jag ens ska kika på partiprogr­ammen vill jag att de ska se till allas lika värde oavsett; sexuell läggning, etnicitet, funktionsv­ariation och ålder. Jag jobbar med människor varje dag och för mig är alla bra på någonting, det är upp till mig att se det. Att dela in människor i olika grupper, det skapar bara aggressiv stämning i samhället och det mår ingen bra av. Var det mycket politiskt snack inom laget när du spelade?

– Inga djupa diskussion­er, det var mer sinsemella­n. Går jag tillbaka till mig själv så hade jag inte barn under hela karriären, det är ett lite annat läge nu. Sen arbetsroll­en, det är lite lurigt i och med att jag jobbar både i en kommunal skola och på en friskola. Men det viktiga är att man gör sin del och går och röstar. Har man en möjlighet att påverka ska man göra det. Sen om det blir som man själv vill, det återstår att se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden