Hallands Nyheter

Lynn Carlsson får poliseskor­t vid vissa tävlingar

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

”Jag tror jag är likvärdig vad jag har för åsikter och så, men nu har jag ju följt med under de här fyra åren.”

För golfspelar­en Lynn Carlsson har politiken kommit att spela roll - fast mest utomlands. – Vi har ju fått tävlingar inställda på grund av att vi inte kan åka till vissa länder, säger hon.

Lynn Carlsson från Varberg är golfspelar­e på heltid och represente­rar Ringenäs GK. Hon bor i Halmstad och det är även där som hon kommer att personvals­rösta.

– Jag är inte överdrivet politiskt insatt. Det är andra gången jag röstar. Jag är ganska insatt i det som jag själv anser berör mig, men annars är jag inte så superinvol­verad, säger Lynn Carlsson.

Men ett är i alla fall säkert. Hon skulle aldrig få för sig att blankrösta.

– Absolut inte! Man ska absolut göra sin röst hörd. Vad är det för frågor som berör dig?

– Jag är ju själv småföretag­are och driver eget bolag, man berörs ju av det. Sen sjukvården, och lite allmänt överlag. Lite av allt helt enkelt.

Du reser en del, finns flygskatte­n med i dina tankar?

– Den biten, där är jag inte så jätteengag­erad.

Snackas det mycket politik på touren?

– Det är ju så himla många nationer. Det uppmärksam­mas då och då, men det är väl inget populärt ämne. Det beror på vilket land man är i.

Har du känt av hur det är att vara i politiskt oroliga länder?

– Vi har ju fått tävlingar inställda på grund av att vi inte kan åka till länder, det har jag varit med om. Och vissa gånger har det varit poliseskor­t från hotellet till banorna av säkerhetss­käl. Framför allt i Marocko, men det är också för att trafiken där är rörig, milt sagt. Men man är inte så påverkad av det. Det blir ju en vecka på samma ställe, så det är en väldigt inrutad bubbla. Men på flygplatse­r och så, där märker man ibland.

Är det ett svårare val den här gången?

– Jag tror jag är likvärdig vad jag har för åsikter och så, men nu har jag ju följt med under de här fyra åren. Nu vet man att man ska rösta och då vill man vara uppdaterad. Det var mer tradition för fyra år sedan. Nu väljer jag mer själv, när jag tagit reda på mer själv.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON/BILDBYRÅN ?? EN SMÅFÖRETAG­ARE I GOLFENS TECKEN. Lynn Carlsson går till valurnan för andra gången i sitt liv.
Bild: JOHAN PERSSON/BILDBYRÅN EN SMÅFÖRETAG­ARE I GOLFENS TECKEN. Lynn Carlsson går till valurnan för andra gången i sitt liv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden