Hallands Nyheter

Mikael Hansson: ”Klart att pulsen går upp”

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Mikael Hansson arbetar på upp till 20 allsvenska matcher på en säsong som matchdeleg­at. Frågan är om han någon gång kommer få uppleva en liknande inledning som i söndagens stockholms­derby. – Det är ytterst synd att sådana här händelser ska ta fokus från matchen, säger varbergare­n.

Söndagens derby mellan Hammarby och Djurgården slutade med seger för de blårandiga. Men efteråt handlade det mesta om vad som hände innan matchen då en bengal kastades in mot en av sittplatss­ektionerna.

– KLART ATT pulsen går upp. Jag har 18-20 uppdrag på en säsong och alla är viktiga. Man vet aldrig när det sker olyckliga händelser och man måste alltid vara på tårna, säger Mikael Hansson.

Delegatern­a samlades med representa­nter från polis, arrangör och de båda föreningar­na för att undersöka situatione­n. Vid halv fyra kom matchen till slut igång, en halvtimme senare än planerat.

– Målsättnin­gen är alltid att matchen ska spelas och utifrån vad alla parter har att säga tar vi ett beslut, säger Hansson.

Vad betyder en sådan här situation för sporten?

– Jag kommentera­r inte den här specifika situatione­n, men det är klart att det är väldigt olyckligt när publik skadas. Vi vill ha så mycket publik som möjligt på våra matcher och händelser som är negativa för fotbollen vill man alltid ha bort.

Hinner man njuta något av matchen som delegat?

– Ja det händer och det finns många positiva saker i en sådan här match som fantastisk­a tifon som är underbara att se. Och en falkenberg­are som gjorde tre assist,

Mikael Hansson är en rutinerad matchdeleg­at och ledamot i Hallands Fotbollför­bund.

men det är ju inte därför jag är där.

EFTERSPELE­T BLEV INTE speciellt annorlunda för Hansson än normalt, förutom att rapporten var något längre än vanligt.

– Det finns fler saker som ska anmälas efter en sådan här match jämfört med en vanlig, så är det ju, säger han.

har övertygat i sina senaste starter. Kommer med två raka bägge tagna med ”luft under vingarna”. Möter inte direkt tuffare konkurrens men är ändå höjd i vikt. Det är dock svårt att se honom torska efter senaste insatser så vi inleder med ett singelstre­ck.

LD-2. Lopp 4. 1200 dt Mad Sovereign återkommer efter en paus. Var inte riktigt på topp senast men desto vassare i starterna innan. Serveras nu en passande uppgift. Tippas men strecka även Intense Man och Muspelheim.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SÅG DERBYT.
Bild: PRIVAT SÅG DERBYT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden