Hallands Nyheter

Christmas Night får en touch av Italien

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Vad får man om man blandar julsånger med Italien? Jo, årets upplaga av Christmas Night, där fyra kända artister ska fylla Sparbanksh­allen i Varberg.

Magnus Carlsson har deltagit i den återkomman­de Christmas Night-turnén fyra av fem tidigare år och när han ringer upp är det från Italiens huvudstad Rom.

– Vi har en kick-off här. Det är första gången vi träffas ordentligt och sätter i gång hjärnorna. När man sitter avslappnat så börjar det bubbla och vi pratar om låtval, berättar 44-åringen som växte upp i Fristad utanför Borås och många gånger har besökt Varberg, både privat och för att uppträda.

ITALIENSKA ARTISTER SOM har nämnts inför årets show är Eros Ramazotti, Laura Pausini och Andrea Boccelli. Men ingenting är spikat.

– Utmaningen är att få en italiensk touch. Jag och Sofia Källgren kommer att sjunga ”Con te partirò/time to say goodbye”, som Boccelli gör med Sarah Brightman, men med en vintertext på svenska. Den heter ”Jag går du dit går” och är skriven av Björn Ulvaeus och släppt av Tommy Körberg, fortsätter Magnus Carlsson.

Innan Christmas Night avslutar i Borås, Varberg och Göteborg den 20–22 december blir det ett stopp i Halmstad, den 25 november.

– Vi stannade ofta i Halmstad när vi turnerade med dansbandet och inför en spelning en varm höstdag i oktober gick jag ensam barfota på stranden. Det var stilla och vackert och är ett starkt minne, berättar Elisa Lindström och fortsätter:

– Mina föräldrar lyssnade ofta på Eros Ramazotti och de hittade mitt namn här när de var på semester i Italien innan jag föddes. När jag var liten lärde jag mig Luciasånge­n på italienska av en vän till familjen, så den ligger mig varmt om hjärtat och symboliser­ar julen och att sprida ljus genom musiken. Elisa har nyligen spelat in sitt första julalbum, med flera egna låtar skrivna ihop med Mats Wester (från Nordman) och Py Bäckman (texter).

– Hoppas en eller två av dem kommer med. Men det ska bli roligt att sjunga ihop med Tommy, Magnus och Sofia, som har fantastisk­a röster, säger Elisa.

TOMMY NILSSON är också i Rom för första gången och gillar maten, arkitektur­en och att få lära känna kollegerna. Han ser fram emot att sjunga både nya och gamla låtar.

– Det finns en anledning till att vi älskar de traditione­lla julsångern­a. De har överlevt för att texterna och * Turnén inleds i Karlskrona den 22 november och avslutas i Göteborgs konserthus den 22 december. Den stannar bland annat i Jönköping (23/11), Helsingbor­g (24/11), Halmstads teater (25/11), Stockholm (12/12), Borås (20/12) och Sparbanksh­allen i Varberg (21/12).

* Artister: Magnus Carlsson, Sofia Källgren, Elisa Lindström och Tommy Nilsson.

* Regi: Sandra Koffner, för Krall Entertainm­ent och Sangré Event.

* Bakgrund: Christmas Night föddes 2013 och genomförs nu för sjätte året i rad, hela tiden med lite olika sångsolist­er. Magnus Carlsson är den artist som har varit med flest gånger, med uppehåll bara 2017.

melodierna är så starka. Men jag har även skrivit modernare jullåtar om hur vi firar nuförtiden, som ”I år är julen min”, om att det är min tur att ha barnen, säger han.

SOFIA KÄLLGREN är van vid att sjunga på italienska, exempelvis ”The prayer” (La preghiera).

– De är härligt att italienarn­a inte är rädda för stora känslor eller om det blir smörigt.

Sofia kommer dessutom till Veddige kyrka redan den 22 september, med Läkarmissi­onens körprojekt ”Sånger för livet”.

 ?? Bild: KRISTOFER SANDBERG ?? VID COLOSSEUM. Elisa Lindström tar en selfie, på sig och sina artistkoll­eger i årets Christmas Night: Sofia Källgren, Magnus Carlsson och Tommy Nilsson.
Bild: KRISTOFER SANDBERG VID COLOSSEUM. Elisa Lindström tar en selfie, på sig och sina artistkoll­eger i årets Christmas Night: Sofia Källgren, Magnus Carlsson och Tommy Nilsson.
 ??  ?? KICK-OFF. Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Sofia Källgren och Tommy Nilsson är i Rom för att planera vilka jullåtar som ska sjungas i Varberg.
KICK-OFF. Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Sofia Källgren och Tommy Nilsson är i Rom för att planera vilka jullåtar som ska sjungas i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden