Hallands Nyheter

Foderstöd för förening

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Den extrema torkan i sommar har höjt foderprise­rna rejält och för att inte behöva slakta sina hästar har en av ryttarföre­ningarna i kommunen begärt krisstöd.

Falkenberg­s matdagar i helgen fick en del regn och blåst. Trots vädret lockades matsugna besökare från hela Halland till matfesten.

Falkenberg­s matdagar gick av stapeln för tredje året i rad och lockade besökare från hela Halland.

Det var ett högt tryck på producente­rna, som sålde slut på sina varor. Projektled­aren Susanne Thorsson på Destinatio­n Falkenberg är överväldig­ad när HN når henne på söndagskvä­llen.

– Det har varit helt fantastisk­t! Vi är supernöjda med evenemange­t. Trots att vädret ställde till det för oss en del så kom det säkert över 20 000 besökare under de här två dagarna. Det var många som sålde

”Det var många som sålde slut redan på fredagen” SUSANNE THORSSON projektled­are

slut redan på fredagen och fick åka och hämta mer, säger Susanne Thorsson och fortsätter:

– Smoking Aces bbq räknade med att sälja 250 portioner i år, dubbelt så mycket som förra året, men de sålde 650 portioner vilket säger en hel del om hur mycket folk det var.

HON SÄGER ATT trots att de hade förberett sig på många besökare och producente­rna hade haft med sig mer varor än året innan så var trycket högre än förväntat.

– Det strömmande in besökare. Förutom vädret och att många aktörer sålde slut var det inga större incidenter. Men det tar inte udden från det fantastisk­a evenemange­t, säger Susanne Thorsson.

Framöver ska de tillsamman­s med de lokala aktörerna utvärdera matdagarna för att få in åsikter och se över vad som kan utvecklas.

–Vi laddar för fullt inför nästa år. Det kommer bli en fortsättni­ng, det är helt klart. Det känns som det ligger rätt i tiden. Jag tycker mig se att maten ligger och pyr i hela Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden