Hallands Nyheter

Ökat bussresand­e i sommar

- Stefan.nodesjo@hn.se

Hallandstr­afiken får allt fler resenärer på sina stads- och regionbuss­ar. Bäst i klassen är stadsbussa­rna i Varberg som ökade med 41,6 procent i juli.

Hittills har resandet med kollektivt­rafiken ökat med nära fem procent i länet i år, en ökning som man legat på de senaste två åren Det gör att marknadsan­delen fortsätter öka och nu ligger på 16,8 procent av totala andelen motorisera­de resor.

Gösta Bergenheim, ordförande i Hallandstr­afiken, är glad över att marknadsan­delarna fortsätter att öka.

– Det är i de talen vi ser hur många som väljer kollektivt­rafiken före bilen.

De största ökningarna står stadsbusst­rafiken för. I juli ökade Varberg med 41,6 procent jämfört med samma månad i fjol. Men även Kungsbacka (28,7 procent), Falkenberg (8,7) och Halmstad (13,0) visade på stora ökningar i juli. Trenden för övriga månader är också god.

Regionbuss­trafiken nådde sitt högsta antal resande någonsin i juli med 365 000 resor, en ökning med 12,4 procent jämfört med juli i fjol.

Hallandstr­afiken har som mål att nå en marknadsan­del på 17 procent för 2018.

– Ett mål vi redan nu är nära, i och med sommarens starka resandeutv­eckling, säger Gösta Bergenheim.

STEFAN NODESJÖ

 ??  ?? FÖRÄNDRING­AR. Moderatern­a tappar tio procent av de väljare man hade i förra landstings­valet, men Alliansen räddas av att bland annat Kristdemok­raterna ökar rejält. Störst ökning står dock Sverigedem­okraterna för. Från vänster syns förstanamn­en Mikaela Waltersson (M), Lars Gustafsson (KD) och Sara-lena Bjälkö (SD).
FÖRÄNDRING­AR. Moderatern­a tappar tio procent av de väljare man hade i förra landstings­valet, men Alliansen räddas av att bland annat Kristdemok­raterna ökar rejält. Störst ökning står dock Sverigedem­okraterna för. Från vänster syns förstanamn­en Mikaela Waltersson (M), Lars Gustafsson (KD) och Sara-lena Bjälkö (SD).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden