Hallands Nyheter

Duon kan missa matchen

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Mittfältar­en Anton Wede och mittbacken Tobias Karlsson kommer kanske inte till spel. Båda vilade och fanns inte med på måndagsträ­ningen.

– Vi får se hur det utvecklar sig, men det är inte bra om de inte kan träna dagen innan. Då är det alltid tveksamt, säger tränaren Hasse Eklund.

Tobias Karlsson har en förkylning i kroppen, trots att febern verkar ha släppt. Anton Wede har öroninflam­mation sedan två dagar tillbaka.

– Jag vet inte om jag kan spela än. Jag ska väl vila lite och prata med läkare i eftermidda­g eller kväll. Jag har aldrig haft öroninflam­mation innan så det är svårt att säga, säger Anton som är satt på inflammati­onsdämpand­e penicillin­kur.

NÅGOT TEST AV duon kommer inte göras i morgon förmiddag.

– Nej, antingen så har man kraft i kroppen eller så inte, säger Hans Eklund.

FFF ligger ju tvåa i tabellen och har ett drömläge med nio omgångar kvar. Både Anton Wede och Tobias Karlsson var ju med i truppen när man gick upp i Allsvenska­n för första gången 2013.

– Likheterna är väl att vi toppar precis som då och är ett vinnande lag. Sedan spelar vi ungefär som då, men har också andra spelartype­r i laget nu som går att utnyttja, säger Anton Wede.

Hans Eklund erkänner att läget är bra, men säger också.

– Det är så många poäng kvar att spela om. Nu handlar det om Landskrona först, sen får vi ta förutsättn­ingarna efter den matchen.

NÄSTJUMBON FRÅN SKÅNE har nyligen bytt tränare: Agim Sopi ut Jack Majgaard Jensen in.

– Det är alltid svårt att möta ett lag som får in en ny tränare. Det är nästan bättre att veta vad du får möta, än vad du inte får möta. Vi känner till spelarna, men vet inte vilken strategi de har med tanke på tränaren, säger Eklund som hoppas att historiken talar för sig.

Det råder frågetecke­n kring två viktiga pjäser i Falkenberg­s FF inför mötet med Landskrona Bois.

”Av tradition brukar vi ha lätt för Landskrona på hemmaplan. ”

HANS EKLUND, TRÄNARE FFF

– AV TRADITION brukar vi ha lätt för Landskrona på hemmaplan. Jag minns ju själv när jag jobbade i Landskrona i tre år, det var alltid svårt att komma till Falkenberg. Dessutom vann vi i våras, så jag hoppas det håller i sig.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? KRASSLIG. Tobias Karlsson har haft feber och är ett stort frågetecke­n inför mötet med Landskrona Bois.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN KRASSLIG. Tobias Karlsson har haft feber och är ett stort frågetecke­n inför mötet med Landskrona Bois.
 ?? .Bild: KRISTER ANDERSSON ?? ONT I ÖRONEN. Anton Wede dras med öroninflam­mation
.Bild: KRISTER ANDERSSON ONT I ÖRONEN. Anton Wede dras med öroninflam­mation
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden