Hallands Nyheter

Johannes Vall vill ha mer speltid i IFK

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

”Jag har kontakt med många i laget och har följt de flesta matcherna. De ser jäkligt stabila ut” JOHANNES VALL, OM SITT GAMLA

LAG, FALKENBERG­S FF

Johannes Vall har varit i IFK Norrköping i 13 månader. Han väntar fortfarand­e på att få starta en allsvensk match. – Det är svårt att ta en plats med den konkurrens­en.

Elva minuter mot Östersund i slutet av augusti och ett inhopp i 90:e mot Malmö FF i oktober förra året är den speltid Johannes Vall fått i Allsvenska­n med IFK Norrköping.

– Jag har inte rosat marknaden direkt. Jag är missnöjd med speltiden, men vi har en bred trupp med många bra spelare. Så det är bara att kämpa på.

Trots den skrala speltiden har tiden i Östergötla­nd varit positiv och utveckland­e.

– Den har varit väldigt lärorik. Det är ett steg upp med riktigt bra träningar. Jag känner att jag har framför allt utvecklat mitt spel med fötterna väldigt mycket. Det är mycket spel med boll på små ytor. Allting funkar bra och jag trivs. Det är bara speltiden som inte är positiv, säger 25-åringen som har ett kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong.

DOCK FICK HAN chansen i cupen mot division 4-laget Brottby SK och fick jubla som målskytt. ”Jag är missnöjd med speltiden, men vi har en bredd trupp med många bra spelare”, säger Vall om läget

– Det var ett fint mål. Jag stänkte dit den med högerdojan i krysset. Det är alltid fint att göra mål. Hur ser du på framtiden och en flytt tillbaka till Falkenberg?

– Det är något man får ta och titta på i slutet av året. Att sätta sig ned med klubben och känna vilket steg som är bäst för mig. Om jag ska söka mig vidare eller inte. Det beslutet får vi ta i vinter. Jag har värderat träningen väldigt högt och det har gett mig mycket. Men det är inte optimalt att gå utan speltid under en längre tid.

Norrköping som stad är en plats han gillar.

– Det är en jättebra stad. Det händer lite mer här än i Falkenberg. Det är ingen storstad, men den är alldeles lagom.

Från bänken har han fått se ett IFK Norrköping i toppen, men som tappade viktiga poäng på Stockholms­lagen mot Trelleborg.

– Säsongen så här långt är väl klart godkänd, en bra säsong, Vi ligger topp tre och det är där vi ska vara. Sen finns det alltid grejer att jobba på.

En av sakerna som laget periodvis haft svårt med är målprodukt­ionen.

– Många har på senare år fått väldigt stor respekt för IFK Norrköping. Det är många lag som parkerar bussen och då är det svårt att komma igenom. Men målskyttet är något vi måste bli bättre på.

Han har följt Falkenberg­s FF:S frammarsch i Superettan och tror att säsongen slutar med glädje.

– Jag har kontakt med många i laget och har följt de flesta matcherna. De ser jäkligt stabila ut. Jag tror och hoppas att de går upp till Allsvenska­n. De har två tuffa bortamatch­er mot Helsingbor­g och AFC Eskilstuna som kommer bli ganska avgörande, avslutar Vall.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? MÅLSKYTT. I IFK Norrköping­s cupmatch mot division 4-laget Brottby SK i slutet av augusti, fick Johannes Vall chansen och gjorde mål.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON MÅLSKYTT. I IFK Norrköping­s cupmatch mot division 4-laget Brottby SK i slutet av augusti, fick Johannes Vall chansen och gjorde mål.
 ??  ?? LITE SPELTID.
LITE SPELTID.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden