Hallands Nyheter

Svenskar utanför Pga-final

- TT

Varken Alex Norén eller Henrik Stenson nådde resultaten som hade behövts för att nå finaltävli­ngen i Pga-tourens slutspel Fedex Cup. Men två spelare hade anledning att jubla: Keegan Thomas, som tog sin första seger på sex år, och Justin Rose, som blir ny världsetta.

Norén behövde bli sexa eller bättre på Aronimink Golf Club utanför Philadelph­ia för att bli en av de 30 som får spela finaltävli­ngen på East Lake i Atlanta. Men 69 slag, ett under par, på den försenade sistarunda­n räckte bara till en delad 24:e-plats, Elva under par totalt var sex slag för många för att nå en topp sex-placering.

HENRIK STENSON FICK samtidigt bli som sämst fyra men hamnade ett slag efter Norén, efter att ha gått två under par på måndagen.

Tätstriden blev samtidigt väldigt spännande. Och till slut fanns det två segrare, kan en nog säga.

Engelsmann­en Justin Rose gick ut i ledning, och lyckades sånär behålla den hela vägen i mål. Men på det 18:e och sista hålet missade Rose en putt med minsta möjliga marginal, och tvingades därför till särspel mot amerikanen Keegan Bradley, som gjorde en kanonrunda på måndagen.

Och på det första särspelshå­let upprepades saken; Rose hade en kort putt, men missade den, och Bradley kunde säkra sin första seger på sex år.

– Det här är helt fantastisk­t. Jag kan inte tro det, det är underbart. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Keegan Bradley i C Mores sändning.

Men Justin Rose hade ändå anledning att fira. I och med andraplats­en står det klart att han för första gången i karriären tar över förstaplat­sen på världsrank­ningen.

– DET ÄR en fantastisk bedrift, och någonting som jag är väldigt stolt över. Och det var roligt att spela i dag. Sedan var det en väldigt dålig putt av mig som avgjorde. Men jag är väldigt glad över att vara världsetta, säger Rose.

Bakom tätduon fortsatte både Xander Schauffele, delad trea, och Tony Finau, delad åtta, att prestera bra golf. Troligen kommer en av de två få det sista wildcardet till USA:S Ryder Cup-lag.

 ?? Bild: AARON DOSTER ?? EJ KVALIFICER­AD. Henrik Stenson får inte spela Fed Ex Cup.
Bild: AARON DOSTER EJ KVALIFICER­AD. Henrik Stenson får inte spela Fed Ex Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden