Hallands Nyheter

Vertiseit är Årets företagare i Halland

- MARIE HEBELIUS SVAHN

Varbergsfö­retaget Vertiseit vann både lokalt och på länsnivå. Nu har företaget chansen att bli Årets företagare i hela Sverige. – Roligt att det vi gör uppskattas, säger vd Johan Lind.

Nyheten offentligg­jordes hos landshövdi­ngen Lena Sommestad på slottet i Halmstad på onsdagen.

Konkurrent­erna var företagen 3C-production (fönsterdre­v) i Falkenberg, Equipe saddles (ridsadlar) i Halmstad, Spitze (maskintill­verkare) i Laholm och Decon Wheel (rullstolst­illbehör) i Hyltebuk. Men branschorg­anisatione­n Företagarn­a valde att utse Vertiseit från Varberg som en värdig representa­nt för Halland.

– För deras innovativa affärsidé. Det är tre smarta , unga killar som byggt upp sitt företag på kort tid och som dessutom anses vara attraktiva arbetsgiva­re, förklarar Louise Lejestrand, ordförande för Företagarn­a i Varberg.

Vertiseit startades av Johan Lind, Oskar Edespong och Adrian Eriksson. Företaget hjälper butiker och andra företag att överbrygga gapet mellan den fysiska och digitala världen.

Volvo är en stor uppdragsgi­vare. Kunderna kan numera sitta hemma i soffan och börja bygga bilen på nätet och sedan fortsätta konfigurat­ionen hos handlaren. Gina Tricot, Burger King och Liseberg är andra uppdragsgi­vare där avancerad digital skyltning i realtid är exempel på tjänster.

I dag har man ett 40-tal anställda och omsatte 48 miljoner kronor 2017. Tack vare fler uppdragsgi­vare räknar man med att landa på 65–70 miljoner i år.

Vem som blir Årets företagare på riksnivå avgörs i Stockholm 19 oktober.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ÅRETS FÖRETAGARE 2018. Adrian Eriksson, Oskar Edespong och Johan Lind från Vertiseit i Varberg går vidare till Företagarn­as riksfinal i Stockholm.
Bild: JARI VÄLITALO ÅRETS FÖRETAGARE 2018. Adrian Eriksson, Oskar Edespong och Johan Lind från Vertiseit i Varberg går vidare till Företagarn­as riksfinal i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden