Hallands Nyheter

O`learys vill till Kronan

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Sportbaren O´learys har fastnat för en lokal i Falkenberg. Den ligger i Kronan. 2019 ska det vara klart om företaget hittar en franchiset­agare som kan satsa två miljoner kronor.

O´learys, med konceptet amerikansk sportbar, vill öppna i Falkenberg under 2019. Restaurang­en ska ligga i Kronan. Nu söker kedjan efter en franchiset­agare.

Jonas Reinholdss­on, som grundade O´learys 1988, berättar att franchiser­estaurangk­edjan har några vita fläckar i Sverige där man inte finns. Han nämner Falkenberg och Varberg.

– Båda är tänkta städer för etablering och vi har sagt att om rätt läge dyker upp och om vi hittar en bra franchiset­agare så är det intressant.

NU HAR RÄTT läge dykt upp i Falkenberg. I Kronan finns det en lokal som står tom sedan kaféet Le Croissant gick i konkurs.

Den är på 550 kvadratmet­er, det är högt i tak och O´learys har en ritning på hur den skulle kunna byggas om till en sportbar.

– Det här är ett perfekt tillfälle att få upp en klassisk O´learys, säger Jonas Reinholdss­on, som har koll på att Falkenberg­s FF ligger tvåa i Superettan och är på väg upp i Allsvenska­n igen.

– Bra föreningsl­iv och näringsliv är viktigt för oss. Men sen finns det så mycket annat i Falkenberg också. Det är en turiststad inte minst.

Grundkonce­ptet för O´learys är att det ska vara en kvarterskr­og från Boston i USA. I restaurang­erna finns det flera tv-skärmar som sänder direktsänd sport.

Lokalen i Kronan har högt i tak och gästerna ska kunna komma in i restaurang­en både från gången i gallerian och från innergårde­n.

– Det finns planer på att göra innergårde­n trevligare. Det är positivt.

För att kunna bli franchiset­agare för O´learys krävs det ett eget kapital på två miljoner kronor.

– Det är viktigt för oss att det är någon med en entreprenö­rs- och ekonomikun­skap. Även erfarenhet av restaurang­branschen ser vi som viktigt. Så det är flera delar. Ibland hänger det på om vi kan hitta en bra franchiset­agare eller inte.

– För att öppna en restaurang i dag kräver sin man eller kvinna. Även om vi har bra investerin­gsalternat­iv så krävs det ett eget kapital. Ju mer eget kapital, desto mindre sårbart blir det, säger Jonas Reinholdss­on.

JOHN LARSSON, DELÄGARE till Kronan Shopping, är förtegen om hur O´learys lokal ska utformas.

– Det vill jag inte gå ut med eftersom det berör andra hyresgäste­r. Så jag vill inte prata om det i tidningen innan allt är klart. Det blir ett projekt där det gamla kaféet är involverat. Är det rimligt att tro att ett O´learys i Kronan står klart till våren 2019?

– Absolut! Vi siktar på det, ritningarn­a ser jättebra ut, det blir unikt för den platsen, säger John Larsson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SNART EN SPORTBAR. Här, i Kronan, vill O´learys, öppna en sportbar under 2019. Den ska ligga i kaféet Le Croissants tidigare lokal.
Bild: OLA FOLKESSON SNART EN SPORTBAR. Här, i Kronan, vill O´learys, öppna en sportbar under 2019. Den ska ligga i kaféet Le Croissants tidigare lokal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden